עוגת פרג‬ מהירה ופשוטה להכנה‫, והכי חשוב – נימוחה. היא הכי רחוקה מלהיות עוגת חנק, ואחראי לכך פטנט נחמד: אפייה בתוך תבנית עם מים חמים.‬

אני מגישה את עוגת הפרג הזאת עם ציפוי של גנאש שוקולד ובליווי קצפת מתוקה או גלידת וניל‫.‬

צפו: כל שלבי ההכנה בסרטון קצרצר – וגם רעיון מקורי להגשה

מרכיבים

תבנית אינגלישקייק

  • 50 גרם (1/2 כוס) שקדים טבעיים (עם הקליפה)
  • 1 כוס (130 גרם) פרג טחון
  • 2 כפות קמח לבן
  • 100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר, חתוכה לקוביות (ועוד קצת חמאה לשימון התבנית)
  • 50 גרם (1/4 כוס) סוכר
  • 4 ביצים מופרדות
  • 3 כפות סוכר נוספות
  • קורט מלח

לרוטב השוקולד (גנאש)
  • 100 גרם שוקולד מריר איכותי, רצוי עם 70% מוצקי קקאו
  • 100 מ"ל (קצת פחות מ-1/2 כוס) שמנת מתוקה

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-170 מעלות. משמנים את התבנית בחמאה ומקמחים אותה קלות.
  2. מניחים בתנור תבנית גדולה עם דפנות גבוהות, שיהיה אפשר להניח בתוכה את תבנית האינגלישקייק. יוצקים לתבנית מים רותחים בעומק של 3-2 ס"מ.
  3. טוחנים את השקדים למרקם קצת יותר עדין מזה של פירורי לחם.
  4. מערבבים בקערה את השקדים הטחונים, הפרג והקמח, ומניחים בצד‪.‬
  5. מערבלים במיקסר את החמאה ו-50 גרם סוכר לתערובת אחידה ואוורירית.‪‬ ממשיכים לערבל ומוסיפים את החלמונים, בזה אחר זה. מוסיפים גם את תערובת השקדים, הפרג והקמח ומערבלים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה (בשלב זה חשוב לערבל כמה שפחות – ערבול יתר יפגע בעסיסיות העוגה).
  6. שוטפים היטב את המקצפים. שמים בקערה נקייה את החלבונים עם 3 כפות סוכר וקורט מלח, ומקציפים אותם לקצף אחיד ויציב.
  7. מקפלים בזהירות שליש מקצף החלבונים לתוך תערובת הפרג. מקפלים שליש נוסף, ולבסוף את השליש האחרון.
  8. יוצקים את תערובת העוגה לתבנית. מניחים את התבנית במרכז התבנית המלאה במים חמים ואופים כ-30 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מצננים
  9. מכינים את רוטב השוקולד: שוברים את השוקולד לקוביות ומניחים בקערה. מחממיםאת השמנת בסיר עד לסף רתיחה ויוצקים על השוקולד. ממתינים כדקה ומערבבים היטב, עד שמתקבל קרם חלק.
  10. ההגשה: מניחים בכל צלחת פרוסת עוגה ויוצקים עליה (או לצדה) מהרוטב החם. אם רוצים, אפשר לצקת את הרוטב על העוגה לפני שפורסים אותה.