מתכון שקיבלתי מחברתי הצמחונית מיכל, ומיד זכה לכינוי "האורז המיוחד". השילוב של החמוציות, השקדים והתיבול המתוק-מלוח יוצר מנה שכל ביס ממנה יותר כייפי מקודמו.

  • עוד מתכונים קלים וטעימים – בבלוג של אינס ינאי ואפיק גבאי, "תיק אוכל - בלוג קולינרי מפתה". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג

מרכיבים

3-2 מנות

  • 2 כפות שמן זית או שמן קוקוס
  • 1 כוס אורז בר מעורב
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 3 שיני שום כתושות
  • 3 כפות רוטב סויה
  • 2 כפות סילאן
  • 4 כפות חמוציות
  • 6-5 כפות שקדים מולבנים
  • לעיטור: בצל ירוק קצוץ

אופן ההכנה

  1. מחממים בסיר כף שמן ומטגנים בו את האורז 3-2 דקות. ממליחים ומוסיפים 2 כוסות מים רותחים. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כ-25 דקות, עד שהמים נספגים לגמרי באורז.
  2. מחממים כף שמן במחבת גדולה או בסיר רחב ונמוך. מוסיפים את השקדים, החמוציות והאורז המבושל ומערבבים.
  3. מוסיפים גם את השום, הסויה והדבש, ממליחים שוב לפי הצורך ומבשלים כדקה, תוך ערבוב.
  4. מעבירים לכלי הגשה ומפזרים מעל בצל ירוק קצוץ.