מרכיבים

כ-60 עוגיות

  • 100 גרם שוקולד מריר איכותי עם 70% מוצקי קקאו
  • 200 גרם (1/2 1 כוסות פחות 1 כף) קמח רגיל, מנופה
  • 60 גרם קורנפלור (1/2 כוס פחות 1 כף), מנופה
  • 1 כפית אבקת אפייה, מנופה
  • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר לבן
  • 2-1 כפיות תמצית וניל איכותית או סוכר וניל ביתי
  • קליפה מגוררת מתפוז שלם
  • 1 ביצה גדולה
  • 120 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • אבקת סוכר לקישוט

אופן ההכנה

  1. קוצצים את השוקולד דק במעבד המזון. מוסיפים את הקמח, הקורנפלור, אבקת האפייה והסוכר, ומעבדים כמה שניות.
  2. מוסיפים את תמצית הווניל (או סוכר הווניל), קליפת התפוז המגוררת, הביצה וקוביות החמאה ומעבדים קצרות, רק עד שמתקבל בצק אחיד (חשוב לעבד כמה שפחות – עיבוד יתר יפגע בפריכות הבצק).
  3. יוצרים מהבצק כדור, משטחים אותו לדסקית ועוטפים היטב בניילון נצמד. מניחים במקרר ל-30 דקות לפחות.
  4. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  5. מחלקים את הבצק לשניים ומחזירים את אחד החלקים למקרר, כשהוא עטוף היטב.
  6. מחלקים את הבצק שנשאר בחוץ לשניים ויוצרים מכל חלק גליל עבה. חותכים כל גליל ל-15 פרוסות שוות ויוצרים מכל פרוסה כדור. מגלגלים את הכדורים לגלילים באורך של כ-6 ס"מ ומקפלים את הגלילים לצורת סהרון.
  7. מניחים את הסהרונים בתבנית ואופים 16-14 דקות, עד שהם מזהיבים. הימנעו מאפיית יתר.
  8. מקררים את הסהרונים על רשת, ובעודם חמימים מפזרים עליהם אבקת סוכר.
  9. מכינים באותו אופן סהרונים מיתרת הבצק (אם רוצים, אפשר לשמור אותו עד יומיים במקרר).