מרכיבים
8-6 מנות
- 50 גרם חמאה
- 2 כפות שמן זית
- 1 כרשה (החלק הבהיר בלבד), קצוצה
- 2 גבעולי סלרי, קצוצים
- 3 כוסות (750 מ"ל) מרק ירקות צח (אפשר גם מאבקה) או מים
- 1/2 שקית (400 גרם) אפונה מוקפאת, מופשרת
- 1 כוס יין לבן יבש
- מלח
- פלפל שחור טחון
להגשה
- שמנת חמוצה
אופן ההכנה
- מחממים בסיר את החמאה ושמן הזית. מוסיפים את הכרשה ומטגנים עד שהיא מתחילה להזהיב.
- מוסיפים את הסלרי ומערבבים. מוסיפים את המרק, האפונה, המלח והפלפל, ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 20 דקות.
- מעבירים את המרק למכל מעבד המזון, מרסקים את תוכנו ומחזירים לסיר, או פשוט מכניסים לתוכו מוט ריסוק ידני וטוחנים.
- מוסיפים את היין, מערבבים ומבשלים 10 דקות נוספות.
- מחלקים את המרק לקעריות ומניחים על כל מנה כף שמנת חמוצה.