מרכיבים

8-6 מנות

  • 50 גרם חמאה
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כרשה (החלק הבהיר בלבד), קצוצה
  • 2 גבעולי סלרי, קצוצים
  • 3 כוסות (750 מ"ל) מרק ירקות צח (אפשר גם מאבקה) או מים
  • 1/2 שקית (400 גרם) אפונה מוקפאת, מופשרת
  • 1 כוס יין לבן יבש
  • מלח
  • פלפל שחור טחון

להגשה

  • שמנת חמוצה

אופן ההכנה

  1. מחממים בסיר את החמאה ושמן הזית. מוסיפים את הכרשה ומטגנים עד שהיא מתחילה להזהיב.
  2. מוסיפים את הסלרי ומערבבים. מוסיפים את המרק, האפונה, המלח והפלפל, ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 20 דקות.
  3. מעבירים את המרק למכל מעבד המזון, מרסקים את תוכנו ומחזירים לסיר, או פשוט מכניסים לתוכו מוט ריסוק ידני וטוחנים.
  4. מוסיפים את היין, מערבבים ומבשלים 10 דקות נוספות.
  5. מחלקים את המרק לקעריות ומניחים על כל מנה כף שמנת חמוצה.