מרכיבים
8-6 מנות
- 5 פלפלים אדומים
- 600 גרם שעועית ירוקה
- 400 גרם עגבניות שרי חצויות
- חופן קטן עלי נענע ועלי פטרוזיליה קצוצים דק
לרוטב
- 1 בצל בינוני קצוץ דק,
- 4-3 שיני שום כתושות
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- 1/3 כוס (או יותר) שמן זית
- 1/3 כוס חומץ בן יין אדום
אופן ההכנה
- קולים את הפלפלים כ-30 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות. מצננים בשקית סגורה או בכלי אטום. מקלפים, מרחיקים את הגרעינים וחותכים לרצועות.
- מבשלים את השעועית כ-5 דקות במים שהומלחו מעט. מסננים.
- מערבבים את כל מרכיבי הרוטב.
- שמים בקערה את הפלפלים, השעועית, העגבניות ועשבי התיבול. יוצקים מעל את הרוטב, מערבבים ומגישים מיד.