תמיד כשנשארות לאמי אטריות שהכינה למרק, היא מערבבת אותן עם ביצים, מעט מלח ופלפל - ומטגנת במחבת. ואני, כבת נאמנה, עושה כמוה. לפני כמה שבועות החלטתי לשדרג את המנה ולהקציף את הביצים - וקיבלתי אומלט תפוח ואוורירי.

לגיוון, אפשר להוסיף לאומלט גבינה מגוררת ופטרוזיליה. אם בא לכם דווקא מתוק, ותרו על המלח והוסיפו צימוקים, מעט גבינה כחושה ויותר סוכר. גם עם המרקם אפשר לשחק: אם במקום להקציף את הביצי פשוט תערבבו אותן תקבלו חביתה שמתפצפצת בפה.

  • עוד מתכונים בדוקים של חיה אילונה דר - בבלוג שלה, "יופי במטבח". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג

מרכיבים

  • 200 גרם אטריות דקות
  • 3 ביצים
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית סוכר דמררה
  • שמן קנולה

אופן ההכנה

  1. מבשלים את האטריות לפי הוראות היצרן, ומסננים.
  2. מקציפים את הביצים בשלמותן עם הסוכר ועם קורט מלח.
  3. שמים בקערה את האטריות ומתבלים בפלפל. מוסיפים את קצף הביצים ומקפלים אותו בעדינות פנימה.
  4. משמנים צלחת בקוטר המחבת שבה תשתמשו (רצוי לעשות זאת עם תרסיס שמן, אך לא חובה) ומניחים ליד הכיריים.
  5. מחממים 2 כפות שמן במחבת על אש בינונית ויוצקים פנימה את הבלילה. מטגנים עד שצדו התחתון של האומלט מזהיב.
  6. מניחים את הצלחת מעל המחבת והופכים לתוכה בעדינות את האומלט. מחליקים את האומלט בחזרה למחבת ומטגנים עד שכם צדו השני מזהיב.