לא עבר שבוע מאז הטיול המשפחתי שלנו לגליל התחתון, והנה אני, בחורה שבקושי יוצאת מעירה, שוב בדרכי לנקודה צפונית.

חברתי נ' שכנעה אותי להשאיר את הילדים עם אבא שלהם, ולהצטרף ל"טיול מבוגרים", שכולל ביקור בראש הנקרה, סיור בשוק בעכו וגם טעימה של חומוס. חוץ מהחומוס, הכל נשמע מצוין.

וככה נסענו לנו לראש הנקרה. שלושה חברים ותיקים, מוזיקה של גדולים באוטו, שיחות על החברים מתקופת הלימודים, רוח נעימה ומלטפת מהחלון וריח של חופש.

היעד הראשון היה אתר המבקרים של ראש הנקרה. רכבל הוריד אותנו לתוך גומחות אבן פעורות פה למראה מים כחולים וצלולים. מראה חד פעמי, שאפילו כמויות המטיילים והצפיפות לא הטרידו אותי.

הנסיעה הארוכה לצפון והנוף שבדרך היוו חלק גדול מהטיול, ולכן סיכמנו שניסע לשוק בעכו, נאכל, ונחזור לשחרר את בעלי מכבלי החיתולים.

וכאן מגיעה הבעיה הכאובה. החומוס. לא יודעת מה יש לי נגדו - אולי טראומה מהגן, אולי משהו מגילגול אחר - אבל חומוס מבחינתי הוא מאכל מחוץ לתחום. עד שנכנסתי לשוק בעכו.

בפאתי השוק בין דוכני הבקלוואה והכנאפה, שכנה לה חבויה מאחורי דלת לא מזמינה, חומוסיה מפתיעה בגודלה, שבמרכזה שלושה דודים גדולים ומהבילים עם כיתוב בעברית ובערבית: חומוס, פול, משאושה. הכל נראה טרי, הריח טוב, והחלטתי (ועד הרגע הזה לא ברור לי למה) לטעום. להפתעתי, היה טעים, וכמובן שלא נגעתי בחומוס מאז. אבל היתה חוויה.

וכך הכנתי צלחת ראש הנקרה בהשראה חומוסית:

  • 3 טורטיות/פיתה עיראקית קרועה לחתיכות קטנות וגדולות- ליצירת טקסטורה של אבן
  • 7 קרעי פרוסות של גבינה צפתית גלילית - להשלמת האבן מהצד השני
  • נבטי חמנייה ומלפפון קלוף בפרוסות- לצמחייה
  • ריבוע חתוך מפלפל צהוב ומפלפל אדום -לרכבל
  • זיתים שחורים חתוכים - לחלונות הרכבל
  • 2 רצועות דקיקות של מלפפון לא קלוף - לכבלי הרכבל
  • חופן גרגרי חומוס מבושלים - לקישוט
  • שני עלי גפן - לטעם

  • זמן הכנה: 10 דקות

בהצלחה!