בורגול הוא הפתרון המושלם לתוספת דגנים שמוכנה במהירות שיא וללא בישול. אם מוסיפים לה קטניות, ירקות ותבלינים מתקבלת ארוחה קלה, משביעה וטעימה.

במתכון מופיעות גם עדשים שחורות מבושלות. אם אין, אפשר להחליף אותן בכל קטנית אחרת, או בטופו, בעוף צלוי, בגבינה בולגרית או בפטה. אפשרות נוספת היא להשתמש בעדשים כתומות – יש לבשל אותן 10 דקות בלבד.

מרכיבים

מנה אחת

  • ‭1/3‬ כוס עדשים שחורות (עדשי בזלת)
  • ‭1/2‬ כוס בורגול
  • ‭1/2‬ כפית מלח
  • ‭3/4‬ כוס מים רותחים
  • 1 כוס פרחי ברוקולי, חתוכים לחתיכות קטנות
  • 2 כפות חמוציות חצויות
  • 1 כף כוסברה קצוצה
  • 1 כף נענע קצוצה
  • 1 כף פטרוזיליה קצוצה
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפות מיץ לימון
  • מלח
  • פלפל שחור טחון

אופן ההכנה

  1. מבשלים את העדשים במים רותחים (ללא מלח) ‭20-15‬ דקות, עד לריכוך. מסננים.
  2. שמים בקערה את הבורגול, המלח והמים, מערבבים במזלג, מכסים בצלחת וממתינים ‭15-10‬ דקות, עד שהמים נספגים והבורגול רך.
  3. ינתיים, שמים את פרחי הברוקולי בקערה נפרדת, יוצקים עליהם מים רותחים עד כיסוי, מכסים בצלחת ומשהים כ-15 דקות, עד שהברוקולי מתרכך אך עדיין שומר על מרקם נגיס. מסננים ומצרפים לקערת הבורגול.
  4. מוסיפים את שאר המרכיבים, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך. מאחסנים במקרר (עד 4 ימים).