מרק ערמונים
מרכיבים4 מנות
- 1 כפית שמן זית
- 1 בצל שאלוט קלוף וקצוץ
- 400 גרם ערמונים קלופים (נמכרים בשקיות בכל רשתות השיווק)
- 2 שורשי סלרי קלופים
- 2 שורשי פטרוזיליה קלופים
- 1/2 1 ליטר ציר עוף
- 2 כפות חלב קוקוס
- מלח
- פלפל שחור טחון
- 1 עגבנייה
- 2 פרחי ברוקולי
- 2 כפות צנוברים
- 4 פרוסות בגט אלכסוניות
- מעט שמן זית
- מחממים את השמן בסיר עמוק על אש בינונית-נמוכה. מטגנים את הבצל עד שהוא משחים.
- מוסיפים את הערמונים, שורש הסלרי ושורש הפטרוזיליה, ומטגנים כ-4 דקות.
- מוסיפים את ציר העוף, מביאים לרתיחה על אש גבוהה ומנמיכים את האש.
- מוסיפים את חלב הקוקוס, מתבלים במלח ובפלפל ומבשלים כ-30 דקות ברתיחה עדינה וללא מכסה.
- טוחנים את המרק באמצעות בלנדר מוט ומסננים במסננת דקה.
- מחממים תנור או טוסטר אובן ל-180 מעלות.
- חותכים את העגבנייה לקוביות ומרחיקים את הזרעים.
- חולטים את הברוקולי 3 דקות במים רותחים. מסננים.
- קולים את הצנוברים כ-2 דקות במחבת ללא שמן, עד שהם מזהיבים ומפיצים ריח נעים.
- מורחים את פרוסות הבגט במעט שמן זית וקולים בתנור כ-3 דקות, עד שהן מזהיבות. בינתיים מערבבים יחד את העגבנייה, הברוקולי, הצנוברים וכף שמן זית.
- יוצקים את המרק לקעריות. מפזרים את הירקות והצנוברים על פרוסות הבגט, ומניחים פרוסה ליד (או על) כל קערית מרק.
סינטה בתנור עם קרם שורשים
מרכיבים4 מנות
- 4 נתחי סינטה במשקל 250 גרם כל אחד
- מעט שמן זית
- 1 שן שום
- עלים מ-4 ענפי טימין
- גרגירים מ-1/2 רימון
- 2 שורשי פטרוזיליה, קלופים וחתוכים לקוביות
- 1 שורש סלרי, קלוף וחתוך לקוביות
- 1 שן שום קלופה
- 1 ליטר ציר עוף
- 2 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות
- מלח
- פלפל שחור טחון
- 8 תפוחי אדמה קטנים, קלופים
- 2 שורשי פטרוזיליה, קלופים וחתוכים לקוביות
- 2 גזרים, קלופים וחתוכים לקוביות
- 1/2 כוס פול
- 2 קישואים ירוקים או צהובים
- שמן זית
- מלח
- פלפל שחור טחון
- שמים בסיר את שורש הפטרוזיליה, שורש הסלרי, השום וציר העוף, ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את האש, מוסיפים את תפוחי האדמה ומכסים. מבשלים עד שהירקות מתרככים.
- מסננים, מתבלים במלח ובפלפל וטוחנים לקרם חלק ואחיד (רצוי במטחנת פירה, אך אפשר גם במעבד מזון).
- חוצים את תפוחי האדמה ומבשלים אותם 20 דקות במים רותחים עם מעט מלח. בינתיים מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- מסננים את תפוחי האדמה ומניחים בתבנית. מברישים בשמן זית, מתבלים במלח ובפלפל ואופים 30 דקות.
- חולטים את הירקות במים רותחים ומעבירים אותם לקערה עם מי קרח, לעצירת הבישול. לכל ירק זמן בישול שונה: את שורש הפטרוזיליה יש לחלוט 8 דקות, את הגזר 6, את הפול 5 ואת הקישואים 3-2 דקות.
- מסננים את הירקות ושומרים בצד.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- מורחים מחבת במעט שמן זית ומחממים אותה היטב על אש גבוהה. מוסיפים למחבת את שן השום והטימין, וצורבים את הבשר כדקה מכל צד.
- מעבירים את הבשר לתבנית וצולים בתנור במשך 10 דקות.
- בזמן שהבשר בתנור מחממים מעט שמן זית במחבת. מוסיפים את הירקות ואת תפוחי האדמה, מתבלים במלח ובפלפל ומטגנים 3-2 דקות.
- מוציאים את הבשר מהתבנית ומקררים אותו במשך 2 דקות על גבי רשת שמונחת על מגש. פורסים.
- מעבירים את הירקות לצלחות ומניחים עליהם את פרוסות הבשר. מזלפים מסביב את קרם השורשים ומקשטים בגרגירי רימון.