עוגיות תמרים טעימות מבצק פרווה (וטבעוני), שמתאימות לאירוח בסוכה וגם עמידות לפיקניק. מכינים את הבצק בקלי קלות (אפשר גם בידיים), ממלאים ואופים 3 רולדות זהובות וריחניות, שמהן חותכים עוגיות. אם לא אוהבים ממרח תמרים, אפשר לגוון את המלית ולהשתמש בכל ממרח אחר שאוהבים ולשלב עם אגוזים, פירות יבשים, שוקולד צ'יפס ועוד.

המתכון הוא מתוך הספר "לא על המתוק לבדו", שיצא לאור ביוזמת עמותת בית השנטי ומרכז עשרות קינוחים לכל חגי השנה. בספר משתתפים מיטב הקונדיטורים של ישראל, ובהם אורן בקר, מיקי שמו ונעמה שטייר – וכל ההכנסות ממכירתו מוקדשות למימון של פעילות העמותה.

את עוגיות התמרים תרמה לספר נטלי לוין המוכשרת מבלוג המתוקים המצוין עוגיו.נט.

מרכיבים

כ-60 עוגיות

לבצק
  • 200 גרם (1/2 פחית) קרם קוקוס
  • 100 גרם (1/2 כוס) שמן
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 1/2 כפית קינמון טחון
  • קורט מלח
  • 60 גרם (1/2 כוס) אבקת סוכר
  • 350 גרם (1/2 2 כוסות) קמח
  • 1 כפית אבקת אפייה

למילוי
  • 1 קופסה (450 גרם) ממרח תמרים
  • 100-50 גרם (1/2 עד 1 כוס) אגוזי מלך קצוצים גס
  • 3 כפות קוקוס טחון

לעיטור
  • אבקת סוכר

אופן ההכנה

הבצק
  1. מתקינים במיקסר את וו הגיטרה (אפשר להכין את הבצק גם במעבד מזון). שמים בקערת המיקסר את קרם הקוקוס, השמן, תמצית הווניל, הקינמון, המלח ואבקת הסוכר ומערבלים כ-3 דקות, עד שהתערובת אחידה.
  2. מנפים לקערה את הקמח ואבקת האפייה וממשיכים לערבל במהירות בינונית רק עד שנוצר גוש בצק אחיד (בשלב זה חשוב לעבד כמה שפחות – עיבוד יתר יפגע בפריכות הבצק). יוצרים מהבצק כדור, משטחים אותו ועוטפים היטב בניילון נצמד. מצננים במקרר במשך כשעה.

המילוי והאפייה
  1. מחממים תנור ל-170 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים. מקמחים את משוח העבודה ומרדדים כל חלק למלבן בעובי של כ-4-3 מ"מ. מורחים כל עלה ב-1/3 מכמות ממרח התמרים ומפזרים אגוזי מלך וקוקוס טחון בשכבה דקה. מגלגלים לרולדה הדוקה ומניחים בתבנית, כשה"תפר" פונה כלפי מטה.
  3. אופים 35-25 דקות, עד שהרולדות מזהיבות.
  4. מצננים לחלוטין לטמפרטורת החדר וחותכים לעוגיות בעובי של כ-2 ס"מ.
  5. מקשטים את עוגיות התמרים באבקת סוכר ומגישים מיד, או שומרים אותן בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר עד שבוע.

  • מתוך הספר "לא על המתוק לבדו" בהוצאת בית השנטי. מחיר מומלץ: 92 שקל