מדי שנה בתקופת החגים, כשכולנו מתאספים לחגוג עם המשפחות, יש מאות בני נוער בסיכון שאין להם עם מי לעשות את החג. בעצם, כמעט שאין להם: בזכות עמותת בית השנטי רבים מהם זוכים בקורת גג אוהבת ומחבקת – לא רק בחג, אלא במשך כל השנה.

לקראת חגי תשרי הוציאו בבית השנטי לאור את הספר "לא על המתוק לבדו", שמרכז עשרות קינוחים לכל חגי השנה. בספר משתתפים מיטב הקונדיטורים של ישראל, ובהם אורן בקר, מיקי שמו ונעמה שטייר – וכל ההכנסות ממכירתו מוקדשות למימון של פעילות העמותה.

הנה טעימה קטנה מהספר: מתכון של אלי חמו ובר פלד, שיתאים מאוד לשבירת הצום או לאירוח בסוכה.

מרכיבים

כ-40 כדורים בקוטר 3 ס"מ

לעוגה
  • 1/4 1 כוסות (170 גרם) קמח
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1 כפית קינמון
  • 1/4 כפית ציפורן (לא חובה)
  • 1/4 כפית מלח
  • 1 ביצה
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 1/3 כוס (100 גרם) דבש
  • 1/3 כוס (80 מ"ל) שמן
  • 2/3 כוס (160 מ"ל) מים חמים

לכדורים

  • 2 כפות ממרח תמרים
  • קוקוס טחון לציפוי

אופן ההכנה

העוגה
  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  2. מערבבים בקערה את הקמח, אבקת האפייה, הסודה, התבלינים והמלח.
  3. מערבבים בקערה נפרדת את הביצה, הסוכר והדבש. מוסיפים את השמן בהדרגה, תוך כדי ערבוב.
  4. מוסיפים לבלילה, לסירוגין ובהדרגה, את תערובת החומרים היבשים ואת המים. מערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  5. מעבירים את התערובת לתבנית אינגליש קייק ואופים כ-30 דקות. מצננים את העוגה לטמפרטורת החדר.

הכדורים
  1. טוחנים את העוגה במעבד המזון לפירורים. מוסיפים את ממרח התמרים ומערבבים לתערובת אחידה ונוחה לעבודה (רצוי להוסיף את הממרח בהדרגה).
  2. יוצרים מהתערובת כדורים בגודל פינג פונג ומגלגלים בקוקוס. מגישים בעטרות נייר (מנז'טים).

  • מתוך הספר "לא על המתוק לבדו" בהוצאת בית השנטי. מחיר מומלץ: 92 שקל