מרכיבים

2 חלות מתוקות גדולות

  • 1 ק"ג קמח לבן
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 2 כפות שמרים יבשים או 50 גרם (1 קובייה) שמרים טריים
  • 1 ביצה
  • 1/2 2 כוסות מים פושרים
  • 1/4 כוס שמן קנולה
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כוס צימוקים
  • 4 תמרים חתוכים לקוביות קטנות

לציפוי

  • 1 ביצה
  • 100 גרם שקדים מולבנים פרוסים
  • 4 כפות דבש מומסות ב-4 כפות מים

אופן ההכנה

  1. מערבבים את הקמח והסוכר. אם משתמשים בשמרים יבשים מוסיפים גם אותם לתערובת.
  2. יוצרים גומה במרכז התערובת ושמים בתוכה את שאר המרכיבים. אם משתמשים בשמרים טריים, ממיסים אותם במים לפני שיוצקים אותם לגומה.
  3. לשים 5 דקות (רצוי יותר, אם יש כוח), עד שמתקבל בצק רך ומעט דביק.
  4. מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות, עוטפים בניילון ומתפיחים כ-40 דקות, עד להכפלת הנפח.
  5. מקמחים את משטח העבודה ולשים את הבצק כדקה. מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים. מרדדים את כל אחד מחלקי הבצק למלבן ארוך, ומגלגלים אותו מאחת הצלעות הארוכות לנקניק. מגלגלים מעט את הנקניק, כדי להדק אותו. קולעים כל שני נקניקים לחלה מתוקה.
  6. מניחים את החלות המתוקות בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים בביצה טרופה ומפזרים מעל שקדים מולבנים. מתפיחים כ-20 דקות ובינתיים מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  7. אופים כ-30 דקות, עד שהחלות משחימות. מוציאים מהתנור ומברישים מיד בתערובת הדבש והמים.