פירות יבשים ממולאים ברוטב רימונים / אינס שילת ינאי

פירות יבשים וירקות קטנטנים, ממולאים בבשר ברוטב רימונים. כל חלק בתבנית מרכיב ציור שנראה כמו פאזל של צבעים.

מרכיבים

4 מנות

  • 4 חצילים קטנטנים
  • 2 בצלים קטנים
  • 4 תאנים מיובשות גדולות
  • 4 שזיפים מיובשים מגולענים
  • 4 משמשים מיובשים

למלית
  • 1/2 ק"ג בשר בקר טחון
  • 1 בצל מגורר וסחוט מנוזלים
  • 1 כף שמן זית
  • 1 כפית בהרט
  • 1/4 כפית קינמון
  • מלח
  • פלפל שחור טחון

לרוטב
  • 2 בצלים מגוררים
  • 4 כפות שמן זית
  • 3 כפות רכז רימונים
  • 2 כפות סילאן
  • 1/2 1 כוסות (360 מ"ל) מים
  • 1 לימון פרסי שחור מיובש (יש לשבור אותו קלות)
  • קורט ציפורן טחון
  • 1 כפית בהרט
  • קורט אגוז מוסקט
  • 1/4 כפית כורכום
  • 1/2 כפית קינמון
  • מלח
  • פלפל שחור טחון
  • אפשרות: 2 ארטישוקים ירושלמיים חתוכים לפרוסות עבות

אופן ההכנה
  1. קוטמים את ראשי החצילים ומרוקנים אותם מתוכנם בעזרת כפית פריזיאן או כלי לריקון קישואים. מקלפים את הבצלים ויוצרים לאורכם חתך עד למרכז (כאילו מתחילים לחצות את הבצל, אך נעצרים באמצע). מפרידים בזהירות את גלדי הבצלים, כך שמתקבלות כמה מעטפות. חותכים כיס בכל אחד מהפירות היבשים.
  2. מערבבים היטב את מרכיבי המלית וממלאים את הירקות והפירות. אם נותרת מלית אפשר למלא פירות מיובשים נוספים או ליצור קציצות קטנות.
  3. מניחים את הממולאים בתבנית עמוקה.
  4. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  5. שמים בסיר את כל מרכיבי הרוטב (למעט הארטישוק הירושלמי - אותו יש להוסיף ישירות לתבנית) ומביאים לרתיחה. יוצקים לתבנית, מכסים בנייר אלומיניום ואופים 30 דקות.
  6. מסירים את הכיסוי, יוצקים מהרוטב שבתבנית על הממולאים ומנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות. אופים 30 דקות נוספות.

____________________________________________________________________________

בטטה ודלעת בתנור בזיגוג סויה ודבש / חיה דר

תוספת טעימה, מתקתקה וזהובה של דלעת ובטטה בציפוי דבש, סויה ותפוז. תוך זמן קצר וללא הרבה טרחה מתקבלת תוספת רכה, טעימה ומהנה לצד המנה העיקרית.

מרכיבים

6-4 מנות

  • 1/4 כוס (60 מ"ל) דבש
  • 2 שיני שום כתושות
  • 5 כפות שמן זית
  • 5 כפות רוטב סויה
  • מיץ מ-1/2 תפוז
  • 1/4 כפית צ'ילי טחון
  • 1/3 כפית מלח
  • 3 בטטות מוארכות בינוניות, קלופות
  • 300 גרם דלעת
  • 4 בצלי שאלוט קטנים, קלופים
  • 5 שיני שום עם קליפה
  • 1 גבעול רוזמרין
  • 1 גבעול קורנית
  • 1 גבעול טרגון
  • 2 כפות שומשום
  • 1 כף מלח גס

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה .
  2. מערבבים יחד את הדבש, השום הכתוש, השמן, רוטב הסויה, מיץ התפוזים, הצ'ילי והמלח.
  3. חותכים את הבטטות והדלעת לרצועות ואת הבצלים לרבעים, ומניחים בתבנית.
  4. יוצקים על הירקות את הרוטב ומפזרים מעל את שיני השום, עשבי התיבול והשומשום.
  5. אופים במשך כ-40 דקות, עד שהירקות מתרככים ומזהיבים.
  6. לפני ההגשה מפזרים על הירקות מעט מלח גס.

_______________________________________________________________________________

דלורית בתנור במילוי בורגול / מרילין איילון

החלק הכי קשה במתכון הזה הוא לחצות את הדלורית לאורכה. כל השאר? קלי קלות - והתמורה גדולה: המרקם של הדלוריות האפויות פשוט נהדר, כמו מחית קרמית עשירה עם טעם מרוכז, ואין לו שום קשר למרקם המימי של אחותה הגדולה, הדלעת.

אפשר להגיש את הדלוריות כמנות אישיות או לסדר אותן על מגש במרכז השולחן.

מרכיבים

6 מנות

  • 3 דלוריות
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט
  • 6 גבעולי טימין טרי
  • מלח גס

למלית
  • 1 כוס (240 מ"ל) בורגול גס
  • 200 גרם דלעת חתוכה לקוביות בגודל כ-1X1 ס"מ
  • 1 כף שמן זית
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט
  • מעט שמן זית
  • 2 שיני שום קצוצות
  • מלח
  • פלפל שחור טחון

לקישוט
  • 50 גרם (1/2 כוס) גרעיני דלעת

אופן ההכנה

המלית
  1. משרים את הבורגול שעתיים במים פושרים.
  2. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  3. מערבבים בקערה בינונית את קוביות הדלעת, שמן הזית והתבלינים. משטחים בתבנית בשכבה אחידה ואופים כ-15 דקות, עד שהקוביות מתרככות.
  4. מסננים את הבורגול וסוחטים אותו עם הידיים כדי להיפטר מעודפי מים. שמים את הבורגול בקערה ומוסיפים את קוביות הדלעת. מתבלים בשמן זית, שום קצוץ, מלחו פלפל. מערבבים ושומרים בצד.

הדלורית
  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. חוצים את הדלוריות לאורכן בעזרת סכין משוננת גדולה. מרוקנים אותן מסיבים ומזרעים ומסדרים בתבנית כשהצד החתוך פונה כלפי מעלה.
  3. מברישים בשמן זית, ומתבלים באגוז מוסקט, טימין ומלח גס. אופים כ-40 דקות, עד שהדלוריות רכות (בודקים עם סכין).
  4. מניחים בחלל שבכל מחצית דלורית 2 כפות גדושות מהתבשיל, מקשטים בגרעיני דלעת ומגישים בטמפרטורת החדר.