מוס שוקולד עם תבלינים וחטיפי קינמון פריכים

טוויסט קטן ונחמד לקינוח הקלאסי: מגישים את המוס עם דגני בוקר בטעם קינמון, שמוסיפים למנה פריכות כיפית וטעם מיוחד.

אם אתם חוששים להשתמש בביצים טריות שלא בושלו, אפשר לרכוש בחנויות טבע חלבוני ביצה מפוסטרים הנמכרים בקרטונים, בדומה לחלב.

מרכיבים

5 מנות

  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 1 כף דבש
  • 2 חלבונים
  • 2 כפות סוכר
  • 250 מ"ל (1 מכל) שמנת צמחית להקצפה
  • 1 כפית תערובת של ציפורן, אניס וקינמון ביחסים שווים

להגשה
  • דגני בוקר בטעם קינמון מאיזה סוג שאוהבים
  • אבקת סוכר

אופן ההכנה
  1. ממיסים את השוקולד עם הדבש. במיקרוגל: מחממים 30 שניות, מערבבים – וחוזרים על החימום הקצר והערבוב עד שהשוקולד נמס לגמרי. בסיר: שמים את השוקולד והדבש בסיר קטן, ומניחים אותו מעל סיר גדול שבו מעט מים רותחים (אסור שהמים ייגעו בסיר הקטן). מחממים תוך בחישה, עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
  2. מקציפים את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב.
  3. מקציפים את השמנת לקצפת רכה במרקם של יוגורט.
  4. מוסיפים רבע מהקצפת לשוקולד המומס החם ומערבבים לקרם חלק (אם נוצרים בקרם גושים, מחממים אותו כמה שניות בסיר כפול או במיקרוגל, עד שהוא חלק שוב).
  5. מפזרים על הקרם את תערובת התבלינים, מוסיפים את קצף החלבונים ומקפלים.
  6. מקפלים לתערובת את יתרת הקצפת.
  7. מעבירים את המוס לשק זילוף עם צנתר משונן ומזלפים לתוך כוס הגשה (אם אין שק זילוף, אפשר להעביר את המוס לכוסות עם כף). מכסים היטב בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעתיים לפחות (ועד ל-3 ימים).
  8. לפני ההגשה מפזרים מעט דגני בוקר בכל כוס ומפזרים מעט אבקת סוכר.

_________________________________________________________________________________________

עוד קינוחים פרווה בערוץ האוכל של Xnet:

_____________________________________________________________________________________________

פרפה דבש עם בננות מקורמלות

מרכיבים

7-6 מנות

לבננות
  • 1 כף מרגרינה
  • 2 בננות בינוניות
  • 1/4 כוס (50 גרם) סוכר חום בהיר

לקרם
  • 1 שקית (14 גרם) אבקת ג'לטין
  • 1/3 כוס (80 מ"ל) מים בטמפרטורת החדר
  • 1 כוס (340 גרם) דבש
  • 1 בננה רכה מעוכה למחית
  • 1 כפית קליפת לימון מגוררת
  • 1/2 1 מכלים (375 מ"ל) שמנת צמחית להקצפה

אופן ההכנה

הבננות
  1. חותכים את הבננות לפרוסות בעובי של 2 ס"מ.
  2. ממיסים את המרגרינה במחבת על אש בינונית. מוסיפים את פרוסות הבננה ואת הסוכר ומבשלים כמה דקות תוך ערבוב, עד שהסוכר נמס ומקבל צבע קרמלי.
  3. מורידים מהאש ומצננים לטמפרטורת החדר.

הפרפה
  1. ממיסים את הג'לטין במים ומניחים במקרר ל-10 דקות, כדי שהג'לטין ייספג במים.
  2. מחממים את תערובת הג'לטין במיקרוגל במשך כמה שניות עד שהיא הופכת לנוזלית, חמימה ושקופה.
  3. מרתיחים את הדבש על אש בינונית-נמוכה. מורידים מהאש ומוסיפים את מחית הבננות, קליפת הלימון והג'לטין. מערבבים היטב ומקררים לטמפרטורת החדר.
  4. מקציפים את השמנת לקצפת רכה במרקם של יוגורט.
  5. מקפלים את הקצפת לתוך תערובת הדבש.
  6. יוצקים כ-1/2 מכמות הקרם לכוסות ההגשה. מניחים בכל כוס פרוסות של בננות מקורמלות ויוצקים עליהן את יתרת הקרם.
  7. מכסים בניילון נצמד ומניחים במקפיא לשעתיים לפחות. מגישים קפוא.

גיוון
  • אפשר להעביר את הפרפה למקרר כמה שעות לפני ההגשה - כך יהיה לו מרקם של מוס במקום של גלידה.

טארט תפוחים עם קרם שקדים ודבש

מרכיבים

תבנית פאי בקוטר 20 ס"מ

לבצק
  • 125 גרם מחמאה רכה
  • 65 גרם (1/2 כוס) אבקת סוכר
  • 1 ביצה גדולה
  • 3/4 1 כוסות (250 גרם) קמח

לקרם
  • 75 גרם מרגרינה רכה
  • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
  • 1 כף דבש
  • 1 ביצה גדולה
  • 1 כף קורנפלור
  • 100 גרם שקדים טחונים
  • אפשרות: 1 כף רום בהיר

לקישוט
  • 4-3 תפוחים מזן גרני סמית
  • מעט סוכר
  • מעט קינמון
  • אפשרות: 4 כפות ריבת משמשים מומסת ב-1/4 כוס מים רותחים

אופן ההכנה

הבצק
  1. מתקינים במיקסר את וו הגיטרה (אפשר להכין את הבצק גם בערבוב ידני). מערבלים במהירות נמוכה את המחמאה עם אבקת הסוכר במשך דקה. מוסיפים את הביצה ומערבלים דקה נוספת.
  2. מנפים את הקמח לקערה ומערבלים במהירות נמוכה רק עד לקבלת בצק אחיד (עיבוד יתר יפגע בפריכות הבצק).
  3. מוציאים את הבצק מהמערבל, משטחים ועוטפים היטב בניילון נצמד. מניחים במקרר שעתיים לפחות.
  4. מקמחים קלות את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעיגול בקוטר 24 ס"מ ובעובי של כ-3 מ"מ.
  5. מניחים את הבצק בתבנית, מהדקים אותו לבסיס ולדפנות ומחוררים אותו היטב בעזרת מזלג. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה.
  6. מחממים את התנור ל-170 מעלות.
  7. פורשים על הבצק נייר אפייה ומניחים עליו קטניות יבשות (שעועית או חומוס), שישמשו כמשקולות וימנעו מהבצק להתרומם בזמן האפייה.
  8. אופים 20-15 דקות, עד שהבצק מזהיב מעט. מקררים היטב.

הקרם
  1. מחממים את התנור ל-170 מעלות.
  2. מתקינים במיקסר את וו הגיטרה (אפשר להכין את הקרם גם במיקסר ידני או בערבוב עם מטרפה). מקרימים את המרגרינה עם הסוכר והדבש במשך כדקה. מוסיפים את הביצה ומקרימים דקה נוספת.
  3. מוסיפים את הקורנפלור, השקדים הטחונים והרום ומערבלים עד שמתקבל קרם חלק.
  4. מורחים את הקרם על הקלתית האפויה – הוא אמור להגיע עד לכ-3/4 מגובהה.
  5. מקלפים את התפוחים, חותכים לפרוסות דקות ומסדרים על הקרם בצורת מניפה. בוזקים מעל סוכר וקינמון.
  6. אופים 35-30 דקות, עד שהטארט מזהיב.
  7. לקבלת גימור מבריק, לאחר שהטארט מתקרר מברישים אותו בריבת משמשים שהומסה במעט מים. לחלופין, בוזקים עליו מעט אבקת סוכר.
  8. שומרים במקרר עד 4 ימים ומגישים בטמפרטורת החדר. לגיוון, אפשר לחמם את הטארט בתנור שחומם מראש ל-100 מעלות ולהגיש אותו עם גלידה.