סלט מושקע הוא בעיני חלק חשוב בכל ארוחה. מה שיפה בסלט שכזה הוא שלא צריך להשקיע זמן בהכנתו – חשוב רק לבחור מרכיבים מעניינים.

הסלט שלפניכם הוא בדיוק כזה: הוא טומן בחובו הפתעות, כמו תפוחים וגרגירי רימון, שעטופים היטב ברוטב סמיך עם דבש.

אפשר להגיש את הסלט מיד, אך טעמו מצוין גם לאחר יום.

>> עוד מתכונים בדוקים של חיה אילונה דר - בבלוג שלה, "יופי במטבח". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג

מרכיבים

  • 1 כרוב אדום קטן
  • 1 תפוח מזן גרני סמית
  • 1/4 כוס חמוציות
  • 1/4 כוס גרגירי רימון
  • חופן נבטי חמנייה
  • 1/4 כוס צנוברים או גרעיני חמנייה קלויים או פקאן סיני

לרוטב

  • 1/3 כוס שמן זית
  • 1/3 כוס חומץ
  • 1/3 כוס רוטב סויה
  • 1 כף דבש

אופן ההכנה

  1. שמים את כל מרכיבי הרוטב בסיר ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-10 דקות, עד שהרוטב מצטמצם ומסמיך מעט. מקררים.
  2. חותכים את הכרוב לרצועות דקות ומעבירים לקערה .
  3. קולפים את התפוח, חותכים לקוביות קטנות ומוסיפים לקערה. מוסיפים גם את החמוציות, גרגירי הרימון והנבטים.
  4. יוצקים על הסלט את הרוטב, מפזרים מעל את הצנוברים ומגישים.