כשבני המתבגר אורי שמע שהארוחה החגיגית תוקדש לסדרה "זגורי אימפריה", הוא מתח את צווארו לעברי ושאל: "חן אמסלם מגיעה?" "היא מגיעה", עניתי, משתומם מעט. אחרי הכל, זו הפעם הראשונה שהוא מגלה שמץ עניין בארוחות הטרום-חג שאני עורך בביתי. "אז אני מצטרף!" הודיע בקול נחרץ, ואז נאנח, עיניו מצועפות, "טוב, היא הורסססת!"

אמסלם, 23, נכנסה אלינו הביתה לפנות ערב, יפה וענוגה כאיילה. הילד צדק: היא אכן הורסססת. "היי חן", אמרתי והושטתי יד ללחיצה מנומסת, אבל היא התעלמה ממנה ונישקה אותי על הלחיים בחום. מיד אחריה נכנס מאור זגורי, 33, הכותב והיוצר של הסדרה, שגם משחק בה בתפקיד קטן, ועל הדרך משמש גם בן זוגה. "היי, מאור", אני מושיט גם לו יד. "סליחה", הוא מוחה, "מה זה, לי לא מגיעות נשיקות?" ומיד מסתער עליי בחיבוק חם ולבבי. שתי דקות אחר כך אנחנו כבר שותים יחד קאווה קרה של טרום הארוחה.

הכנתי לכם אוכל מרוקאי, אני מבהיר, ועיניהם אורות. ""וואו", צוהלת חן, "איזה כיף. אני אוהבת מאוד לאכול. אתה לא מתאר לך כמה שמחתי כשאמרו לי שאני מוזמנת לארוחה אצל אהרוני. באמת". אוהבת לאכול? אני שואל בחשדנות ומתבונן בגזרתה התמירה והנאה. "כן כן", היא מאשרת, "וכשאמא שלי שמעה שאני באה אליך לארוחת ערב, היא הזהירה אותי, שאוכל יפה ליד השולחן ולא אעשה בושות".

אני מספר לה על השיחה שלי עם אורי (שנמצא עדיין בחדרו, מבעבע מהתרגשות). "איזה חמוד", היא אומרת. תקרא לו". אורי נכנס לחדר, מחייך במבוכה. "חתייייייך", היא צוהלת לעברו ומנשקת אותו בחום על הלחיים.

אני אף פעם לא מגיש בארוחות חגיגיות מהסוג הזה קציצות, שמסווגות אצלי תחת הערך "אוכל ביתי". פה הייתה לי הזדמנות טובה להפגיז דווקא בקציצות עוף שלמדתי להכין במרוקו אצל בשלנית מהוללת, רק שלתערובת הוספתי המון כרובית טרייה מרוסקת לפתיתים זעירים - טריק ידוע אצלנו בבית, שהופך אותן לעסיסיות במיוחד. הקציצות טוגנו מעט בשמן זית, כשהן מצופות פירורי לחם, ואז התבשלו שעה ארוכה ברוטב לימוני־שומי עדין, שהוספתי לו גם אפונה ירוקה ורבעי ארטישוק לרוב.

קציצות עם כרובית

מרכיבים
  • 500 גרם חזה עוף או פרגיות טחון
  • 1 ראש כרובית קטן, מופרד לפרחים
  • 1 בצל, חתוך לרבעים
  • 2 שיני שום
  • 5 עלי מרווה
  • 2 ביצים
  • 1 כוס פירורי לחם לציפוי + 1/2 כוס לתערובת
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • שמן זית לטיגון

לרוטב
  • 3 כפות שמן זית
  • 1/4 כוס מיץ לימון, סחוט טרי
  • 3 כוסות מרק עוף צח
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 2 כוסות אפונה קפואה
  • 8 לבבות ארטישוק קפואים, חתוכים לרבעים

אופן ההכנה
  1. מרסקים במעבד מזון את הכרובית, הבצל, השום והמרווה לתערובת פירורית.
  2. מערבבים את הכרובית עם חזה העוף, הביצים, פירורי הלחם, אגוז המוסקט, מלח ופלפל.
  3. צרים מהתערובת קציצות עבות בידיים רטובות.
  4. מצפים את הקציצות בפירורי לחם ומטגנים במעט שמן זית, עד השחמה.
  5. שמים את מרכיבי הרוטב, בלי האפונה והארטישוק, בסיר רחב ושטוח ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הקציצות, מכסים חלקית ומבשלים על להבה בינונית כשעה.
  6. מוסיפים את האפונה והארטישוק ומבשלים יחד עוד רבע שעה

  • הכתבה והמתכונים המלאים – ביום שישי ב"ידיעות אחרונות", בגיליון הכפול והחגיגי של "7 ימים"