תנו לי לגלות לכם סוד: גלידה היא יותר מסתם פינוק קיצי מרענן או תרופה אולטימטיבית נגד דיכאון - גלידה היא גם תערובת בסיס מוכנה למאפים מתוקים מכל מיני סוגים. כשחושבים על כך, זה הגיוני: גלידה מורכבת משמנת, ביצים וסוכר, כך שהיא רק צריכה תוספת של קמח תופח כדי להפוך ללחמניות סקונס קטנות ומתוקות.

המתכון הזה כל כך קל ומהיר שאתם פשוט חייבים לנסות אותו, לפחות פעם אחת. אני השתמשתי בגלידת יוגורט יווני בטעם אוכמניות (של "בן אנד ג'ריס"), אבל אפשר להחליף אותה בכל גלידה אחרת שיש לכם בבית. אפשר, אבל ממש לא חובה, לשדרג את התערובת עם תוספי טעם למיניהם - אני השתמשתי בתמצית וניל.

הלחמניות טעימות מאוד סתם ככה, בלי כלום – פריכות, אווריריות ובמתיקות עדינה. אבל הן עוד יותר טעימות בתוספת חמאה וריבה, כמו שנוהגים לאכול אותן האנגלים – העם שהמציא את הסקונס.

>> עוד מתכונים מצוינים של אולגה טוכשר - בבלוג שלה, "המרכיב הסודי". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג

מרכיבים

כ-30 מיני-סקונס

  • 1 חבילת גלידה בנפח של כ-470 מ"ל (כמו אלה של "בן אנד ג'ריס", "האגן דאז" או "מגנום")
  • כ-2 כוסות (כ-280 גרם) קמח תופח (או כ-2 כוסות קמח רגיל מעורבבות היטב עם 2 כפיות אבקת אפייה)
  • אפשרות: 1 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה

  1. מפשירים את הגלידה במשך כרבע שעה.
  2. מעבירים את הגלידה לקערה ומוסיפים את הקמח (וגם את תמצית הווניל, אם רוצים). מערבבים עד שמתקבלת תערובת סמיכה ללא גושים (ייתכן שתצטרכו להשתמש בקצת פחות או בקצת יותר מ-2 כוסות קמח – הוסיפו אותו עד שיתקבל בצק סמיך, אבל עדיין דביק).
  3. מעבירים את הבצק למקפיא ל-20-15 דקות, כדי שיתקשה מעט ויהיה נוח לעבוד אתו.
  4. בזמן שהבצק מתקרר מחממים את התנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  5. מקמחים קלות את משטח העבודה. מגלגלים את הבצק לנקניק עבה וחותכים ל-30 פרוסות (כל פרוסה צריכה להיות בערך בגודל של אגוז).
  6. מגלגלים את הפרוסות קלות בקמח ויוצרים מהן כדורים.
  7. מסדרים את הלחמניות בתבנית. אם רוצים, מקשטים אותן בסוכר גבישי, באגוזים קצוצים או בתערובת של סוכר וקינמון.
  8. אופים 20-15 דקות, עד שהלחמניות תופחות, מזהיבות ונסדקות מעט.
  9. מקררים מעט ומגישים, רצוי בתוספת חמאה וריבה.

טיפים

  • בשלב עיצוב הלחמניות אפשר לפזר על משטח העבודה אבקת סוכר במקום קמח – כך יתקבלו לחמניות מעט מתוקות יותר ועם מראה סדוק (גלגול הלחמניות בקמח מעניק להן מראה חלק).
  • אם בזמן העבודה הבצק מתרכך מדי וכבר לא נוח לעבוד אתו, הכניסו לתנור את הלחמניות שכבר עיצבתם – ובינתיים הקפיאו את הבצק שנותר כדי שישוב ויתקשה.
  • אפשר לשדרג את טעם הלחמניות באמצעות תמציות טעם שונות, כמו וניל או שקדים. לחלופין, אפשר להוסיף להן תבלינים כדוגמת קינמון או הל. אפשרות נוספת היא להוסיף להן מיץ לימון או תפוז – במקרה זה, יש להוסיף לבצק עוד קצת קמח.