עוגיות פשוטות ממרכיבים שיש בכל בית עם מרקם שנמס בפה. הן טעימות וממכרות כפי שהן, אבל בשביל אקסטרה טעם ופינוק טבלתי אותן בשוקולד מריר מומס.

כדי לקבל את המראה המיוחד שבתמונה מעבירים את בצק העוגיות לשק זילוף עם צנתר משונן ומזלפים אותן בתבנית. אבל גם אפשר פשוט לצנן את הבצק במקרר, לרדד אותו ולקרוץ עוגיות בצורה שרוצים.

>> אורלי חרמש, קונדיטורית, כותבת את הבלוג brown sugar, שבו תמצאו עוד הרבה מתכונים לעוגות, עוגיות ומאפים. לחצו כאן כדי להכינס לבלוג

מרכיבים

כ-50 עוגיות

  • 200 גרם חמאה רכה בטמפרטורת החדר
  • 1/2 כוס (60 גרם) אבקת סוכר
  • 1/4 כפית מלח
  • קליפה מגוררת מתפוז אחד
  • 2 כפיות תמצית וניל איכותית או גרגירים ממקל וניל אחד
  • 1 ביצה
  • 1/2 2 (350 גרם) כוסות קמח רגיל

לציפוי

  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 2 כפיות שמן

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.
  2. מתקינים במיקסר את וו הגיטרה (אפשר להשתמש גם במיקסר ידני או לערבב ביד). מערבלים במהירות בינונית את כל המרכיבים, למעט הקמח, עד שמתקבלת תערובת אחידה וחלקה.
  3. מוסיפים את הקמח בבת אחת ומערבלים קצרות, רק עד שמתקבל בצק אחיד (חשוב לערבל כמה שפחות בשלב זה, כי ערבול יתר יפגע בפריכות של העוגיות).
  4. מעבירים את הבצק לשק זילוף עם צנתר משונן רחב (מספר 12) ומזלפים בתבנית עוגיות באורך 5-4 ס"מ. לחלופין, מקררים את הבצק במשך כשעה ולאחר מכן מרדדים אותו וקורצים ממנו עוגית.
  5. אופים את העוגיות כ-25 דקות, עד שהן יציבות וזהובות. מצננים על רשת.
  6. לאחר שהעוגיות הצטננו לגמרי ממיסים את השוקולד במיקרוגל או בסיר. במיקרוגל: מחממים 30 שניות, מערבבים – וחוזרים על החימום הקצר והערבוב עד שהשוקולד נמס לגמרי. בסיר: שמים את השוקולד בסיר קטן, ומניחים אותו מעל סיר גדול שבו מעט מים רותחים (אסור שהמים ייגעו בסיר הקטן). מחממים תוך בחישה, עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
  7. מוסיפים את השמן לשוקולד המומס ומערבבים היטב (השמן הופך את השוקולד לנוזלי יותר ונוח לעבודה).
  8. מעבירים את השוקולד לכוס צרה וטובלים בו כל עוגייה עד למחצית גובהה. מניחים על רשת ומניחים לשוקולד להתקשות (כדי לזרז את הצינון אפשר להעביר את העוגיות למקרר).