אני אוהבת לפנק את עצמי עם ירקות אפויים בתנור. כשאני ממש מפנקת את עצמי, אני מוסיפה להם גם חלקי עוף ומכינה לי ארוחה מזינה ומושלמת (עם סלט חסה בצד, היא באמת לגמרי מושלמת).

מרכיבים

5 מנות

  • 1 עוף שלם מחולק ל-‭,8‬ עם העור
  • 2 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לפרוסות בעובי 2 ס"מ
  • 2 בטטות בינוניות-קטנות, קלופות וחתוכות לפרוסות בעובי 2 ס"מ
  • ‭1/2‬ ק"ג דלעת, חתוכה לפרוסות ברוחב 5 ס"מ ובעובי 2 ס"מ
  • 5 ארטישוקים ירושלמיים בקליפתם, שטופים וחתוכים למקטעים באורך 5 ס"מ
  • 2 פלפלים אדומים, חתוכים לרבעים
  • 3 קישואים, חצויים לרוחבם וחתוכים לרבעים
  • 4 בצלים, קלופים וחתוכים ל-3 פרוסות
  • שיניים קלופות מ-1 ראש שום
  • 2 קולרבי, קלופים וחתוכים לפרוסות בעובי 2 ס"מ
  • 1 כף עלי טימין מיובשים
  • 1 כפית גרגירי כוסברה טחונים
  • 2 כפיות מלח
  • 1 כפית פלפל גרוס דק
  • ‭1/4‬ כוס שמן זית
  • אפשרות: 1 כפית פלפל צ'ילי טחון

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-200‬ מעלות (רצוי במצב טורבו, אבל לא חובה).
  2. שמים בקערה גדולה את כל המרכיבים ומערבבים היטב, כך שהירקות וחלקי העוף יצופו בתבלינים.
  3. מעבירים את הכל לתבנית, מכסים היטב בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור החם. לאחר כשעה ועשרים דקות מסירים את נייר האלומיניום וצולים עוד 10-5 דקות, עד שהירקות מזהיבים והעוף מקבל צבע קרמל. המנה תישמר עד 4 ימים בכלי סגור במקרר. ‬