עוגה פשוטה להכנה עם רשימת מרכיבים שקל מאוד לזכור - כמעט מכולם צריך כוס אחת בדיוק.

העוגה הזאת גם מהירה מאוד, כך שפעמים רבות היא זו שמספקת את התשוקה למתוק שמתעוררת אצלי כל יום בשעה ארבע אחר הצהריים. אחרי הכל, כל מה שצריך זה קערה, מטרפה וחמש דקות פנויות.‬

צפו: כל שלבי ההכנה בסרטון קצרצר

מרכיבים

תבנית בגודל כ-33X27 ס"מ

  • 3 ביצים
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 1 כוס (240 מ"ל) סולת
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס שמן
  • 1 כוס מיץ תפוזים
  • 1 כוס קוקוס טחון
  • 1 כוס קמח
  • גרגירים ממקל וניל אחד או 1 כפית תמצית וניל

לסירופ
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) מים רותחים
  • מיץ מ-1/2 תפוז
  • 1 כף גדושה דבש

לקישוט
  • חופן קוקוס טחון

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
  2. שמים בקערה את הביצים ואבקת האפייה ומקציפים כמה דקות, עד שמתקבלת תערובת בהירה ומעט תפוחה.
  3. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבלים רק עד שמתקבלת בלילה אחידה. יוצקים את הבלילה לתבנית ומיישרים אותה.
  4. אופים כ-20 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים ופני העוגה מקבלים גוון זהוב-שזוף עדין.
  5. מערבבים את כל מרכיבי הסירופ ויוצקים על העוגה מיד כשהיא יוצאת מהתנור. העוגה תספוג את הנוזל.
  6. מניחים לעוגה להתקרר ומפזרים עליה קוקוס טחון. לפני ההגשה אפשר לפזר על העוגה גם מעט עלי טימין טריים.
  7. העוגה תישמר 4-3 ימים במקרר, כשהיא עטופה היטב בנייר אלומיניום.