עונה זו של השנה, שבה הגוף משתוקק למאכלים קלילים, היא הזמן המושלם לשים את האורז בצד ולמלא פלפלים בדגיגים ובעשבים רעננים. הבונוס הוא שאפשר להכין את הממולאים מראש, ולהכניס אותם לתנור כמה דקות לפני "גונג" פתיחת הארוחה.

ההשראה למנה הגיעה מתותי מבלוג המתכונים המצוין ללקק את התות.

>> עוד מתכונים של סיון שטרנבך ורונה קובו - בבלוג "המטבח של סיון". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג

מרכיבים

  • 8 פלפלים ירוקים חריפים
  • 400 גרם פילה ללא עור של דג לבן (אני השתמשתי בדניס)
  • 5 גבעולי בצל ירוק, קצוצים
  • 12 עלי נענע שטופים, מיובשים וקצוצים
  • 2 כפיות שמן זית
  • קליפה מגוררת מלימון אחד
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • להגשה: לימונים חצויים, מלח גס ויוגורט

אופן ההכנה

  1. משכיבים את הפלפלים על משטח העבודה וחותכים אותם לאורכם, קרוב לחלקם העליון, כך שייווצרו מהם "סירות" שאפשר למלא. מנקים אותם מהגרעינים ומהחלקים הלבנים שמחזיקים אותם.
  2. קוצצים את פילה הדג בסכין או בכמה פולסים במעבד מזון. שמים בקערה ומוסיפים את הבצל הירוק, הנענע, השמן, קליפת הלימון, מלח ופלפל. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
  3. ממלאים את הפלפלים בתערובת הדגים. בשלב זה אפשר לעטוף אותם בניילון נצמד ולשמור כמה שעות במקרר עד לצלייה.
  4. מחממים את התנור ל-200 וצולים את הפלפלים הממולאים במשך כ-10 דקות.
  5. מגישים עם לימון, מלח גס ויוגורט.