יהיה לכם קשה להניח לריבועים האלה: תחתית הבצק כל כך פריכה, ומעליה מגוון אגוזים בטופי.
אפשר להשתמש בכל סוג אגוזים שאוהבים, ואם יש לכם קצת אומץ אפשר לבחור באגוזים מעט מלוחים, שיתנו איזון למתיקות של הטופי.
>> אורלי חרמש, קונדיטורית, כותבת את הבלוג brown sugar, שבו תמצאו עוד הרבה מתכונים לעוגות, עוגיות ומאפים. לחצו כאן כדי להכינס לבלוג
מרכיבים
תבנית בגודל 18X36 ס"מ
לבצק- 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
- 1/2 כוס (60 גרם) אבקת סוכר
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח רגיל
- 3-2 כפות מים קרים
- 3 כוסות (300 גרם) אגוזים
- 80 גרם חמאה רכה
- 1 כוס (200 גרם) סוכר חום בהיר
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כוס (170 גרם) סירופ תירס או דבש
- 1/4 כוס (35 גרם) קמח
- גרגירים מ-1 מקל וניל או 1 כף תמצית וניל איכותית
אופן ההכנה
הבצק- מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית או מרפדים אותה בנייר אפייה.
- שמים במעבד מזון את כל מרכיבי הבצק ומעבדים רק עד שמתקבלת תערובת פירורית. מעבירים לתבנית, ובעזרת הידיים משטחים את הבצק ומהדקים אותו לתחתית.
- אופים 15 דקות, מוציאים מהתנור ומנמיכים את הטמפרטורה שלו ל-160 מעלות.
- קולים את האגוזים כמה דקות במחבת יבשה, עד שהם מעלים ניחוח נעים. קוצצים אותם גס.
- מתקינים במיקסר את וו הגיטרה. מערבלים במהירות בינונית את כל מרכיבי הציפוי, למעט האגוזים, עד שמתקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
- מוסיפים את האגוזים ומערבלים עוד כמה שניות, עד שכל האגוזים מצופים בטופי.
- יוצקים את התערובת על הבצק ומיישרים עד כמה שאפשר. אופים כ-40 דקות ב-160 מעלות. מצננים לחלוטין לפני שפורסים לריבועים או למלבנים.
- לעוד מתכוני עוגיות - לחצו כאן