יהיה לכם קשה להניח לריבועים האלה: תחתית הבצק כל כך פריכה, ומעליה מגוון אגוזים בטופי.

אפשר להשתמש בכל סוג אגוזים שאוהבים, ואם יש לכם קצת אומץ אפשר לבחור באגוזים מעט מלוחים, שיתנו איזון למתיקות של הטופי.

>> אורלי חרמש, קונדיטורית, כותבת את הבלוג brown sugar, שבו תמצאו עוד הרבה מתכונים לעוגות, עוגיות ומאפים. לחצו כאן כדי להכינס לבלוג

מרכיבים

תבנית בגודל 18X36 ס"מ

לבצק
  • 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 1/2 כוס (60 גרם) אבקת סוכר
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח רגיל
  • 3-2 כפות מים קרים

לציפוי
  • 3 כוסות (300 גרם) אגוזים
  • 80 גרם חמאה רכה
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר חום בהיר
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כוס (170 גרם) סירופ תירס או דבש
  • 1/4 כוס (35 גרם) קמח
  • גרגירים מ-1 מקל וניל או 1 כף תמצית וניל איכותית

אופן ההכנה

הבצק
  • מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית או מרפדים אותה בנייר אפייה.
  • שמים במעבד מזון את כל מרכיבי הבצק ומעבדים רק עד שמתקבלת תערובת פירורית. מעבירים לתבנית, ובעזרת הידיים משטחים את הבצק ומהדקים אותו לתחתית.
  • אופים 15 דקות, מוציאים מהתנור ומנמיכים את הטמפרטורה שלו ל-160 מעלות.

הציפוי והאפייה
  1. קולים את האגוזים כמה דקות במחבת יבשה, עד שהם מעלים ניחוח נעים. קוצצים אותם גס.
  2. מתקינים במיקסר את וו הגיטרה. מערבלים במהירות בינונית את כל מרכיבי הציפוי, למעט האגוזים, עד שמתקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
  3. מוסיפים את האגוזים ומערבלים עוד כמה שניות, עד שכל האגוזים מצופים בטופי.
  4. יוצקים את התערובת על הבצק ומיישרים עד כמה שאפשר. אופים כ-40 דקות ב-160 מעלות. מצננים לחלוטין לפני שפורסים לריבועים או למלבנים.