מרכיבים
3-2 מנות
- 1/2 חבילה (250 גרם) פסטה
- 3 כפות שמן זית
- 1 בצל קטן קצוץ
- 2 שיני שום קצוצות
- 1 בטטה גדולה חתוכה לקוביות קטנות
- 100 גרם עלי תרד
- 1 כפית בזיליקום יבש
- מלח
- פלפל שחור טחון
- כ-150 גרם גבינת פטה או גבינה בולגרית מעודנת, מפוררת
אופן ההכנה
- מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
- בינתיים מכינים את הרוטב: מחממים כף שמן זית במחבת רחבה ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את השום ומטגנים כדקה, תוך ערבוב.
- מוסיפים את קוביות הבטטה, ממליחים מעט ומכסים. מבשלים 10-8 דקות, עד שהבטטות מתרככות (כדי לבדוק אם הן מוכנות נועצים בהן מזלג).
- מוסיפים את עלי התרד ומבשלים כ-2 דקות, תוך ערבוב, עד שהעלים מתרככים ומאבדים מנפחם.
- מוסיפים למחבת את הפסטה המבושלת ומתבלים ב-2 כפות שמן זית, בבזיליקום, במלח ובפלפל. מבשלים כדקה, תוך ערבוב.
- מעבירים את הפסטה לכלי הגשה ומפזרים מעל את הגבינה. מגישים מיד.
- עוד מאות מתכונים קלים ומהירים – באתר של אפרת סיאצ'י, "מתכונים ב-10 דקות"