מרכיבים

3-2 מנות

  • 1/2 חבילה (250 גרם) פסטה
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 בצל קטן קצוץ
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1 בטטה גדולה חתוכה לקוביות קטנות
  • 100 גרם עלי תרד
  • 1 כפית בזיליקום יבש
  • מלח
  • פלפל שחור טחון
  • כ-150 גרם גבינת פטה או גבינה בולגרית מעודנת, מפוררת

אופן ההכנה

  1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
  2. בינתיים מכינים את הרוטב: מחממים כף שמן זית במחבת רחבה ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את השום ומטגנים כדקה, תוך ערבוב.
  3. מוסיפים את קוביות הבטטה, ממליחים מעט ומכסים. מבשלים 10-8 דקות, עד שהבטטות מתרככות (כדי לבדוק אם הן מוכנות נועצים בהן מזלג).
  4. מוסיפים את עלי התרד ומבשלים כ-2 דקות, תוך ערבוב, עד שהעלים מתרככים ומאבדים מנפחם.
  5. מוסיפים למחבת את הפסטה המבושלת ומתבלים ב-2 כפות שמן זית, בבזיליקום, במלח ובפלפל. מבשלים כדקה, תוך ערבוב.
  6. מעבירים את הפסטה לכלי הגשה ומפזרים מעל את הגבינה. מגישים מיד.