הקיץ במיטבו: סלט צבעוני ואקזוטי שיזכיר לכם ים כחול, שמש, עצים גבוהים ונופים טרופיים. מומלץ להגיש עם סודה קרה ולימונים כבושים.

>> עוד מתכונים קלים וטעימים – בבלוג של אינס ינאי ואפיק גבאי, "תיק אוכל - בלוג קולינרי מפתה". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג

מרכיבים

2 מנות

לסלט
  • שמן זית
  • 1 דלורית, קלופה וחתוכה לקוביות קטנות
  • 200 גרם חזה עוף, חתוך לקוביות קטנות
  • 1/2 כפית פפריקה
  • 1 כפית כמון
  • 2 גבעולי בצל ירוק, קצוצים
  • 1 פלפל צ'ילי, חתוך לטבעות
  • 1/2 כוס עלי בזיליקום, ללא הגבעולים
  • 1 מנגו גדול, קלוף וחתוך לקוביות
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

לרוטב
  • 2 כפות שמן שומשום
  • 1 כף רכז רימונים
  • 1 כף חומץ בלסמי
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 1 כף רוטב צילי

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מפזרים בתבנית את קוביות הדלורית ומתבלים אותן במלח, פלפל ומעט שמן זית. אופים כ-30 דקות, עד שהקוביות מתרככות.
  3. בינתיים מחממים במחבת מעט שמן זית. מוסיפים את קוביות העוף, הפפריקה, הכמון ומעט מלח ופלפל, ומקפיצים כ-6 דקות, עד שהעוף משנה את צבעו ומבושל דיו. מסננים מנוזלים, אם יש, ומעבירים לקערה.
  4. מערבבים בקערה גדולה את הדלורית, העוף ושאר מרכיבי הסלט. מערבבים בקערה נפרדת את מרכיבי הרוטב ויוצקים על הסלט. מגישים בטמפרטורת החדר או קר.