הקיץ במיטבו: סלט צבעוני ואקזוטי שיזכיר לכם ים כחול, שמש, עצים גבוהים ונופים טרופיים. מומלץ להגיש עם סודה קרה ולימונים כבושים.
מרכיבים
2 מנות
לסלט- שמן זית
- 1 דלורית, קלופה וחתוכה לקוביות קטנות
- 200 גרם חזה עוף, חתוך לקוביות קטנות
- 1/2 כפית פפריקה
- 1 כפית כמון
- 2 גבעולי בצל ירוק, קצוצים
- 1 פלפל צ'ילי, חתוך לטבעות
- 1/2 כוס עלי בזיליקום, ללא הגבעולים
- 1 מנגו גדול, קלוף וחתוך לקוביות
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- 2 כפות שמן שומשום
- 1 כף רכז רימונים
- 1 כף חומץ בלסמי
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- 1 כף רוטב צילי
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מפזרים בתבנית את קוביות הדלורית ומתבלים אותן במלח, פלפל ומעט שמן זית. אופים כ-30 דקות, עד שהקוביות מתרככות.
- בינתיים מחממים במחבת מעט שמן זית. מוסיפים את קוביות העוף, הפפריקה, הכמון ומעט מלח ופלפל, ומקפיצים כ-6 דקות, עד שהעוף משנה את צבעו ומבושל דיו. מסננים מנוזלים, אם יש, ומעבירים לקערה.
- מערבבים בקערה גדולה את הדלורית, העוף ושאר מרכיבי הסלט. מערבבים בקערה נפרדת את מרכיבי הרוטב ויוצקים על הסלט. מגישים בטמפרטורת החדר או קר.
- לעוד מתכוני סלטים
- לחצו כאן