מרכיבים

  • 2 בננות, בשלות אך לא רכות מדי
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • סוכריות צבעוניות
  • מרציפן צבעוני (להשיג בחנויות לבישול ואפייה)
  • מקלות לסוכריות (להשיג בחנויות לבישול ואפייה)

אופן ההכנה

  1. מקלפים את הבננות וחוצים אותן. משפדים כל מחצית בננה על מקל של סוכרייה.
  2. מקפיאים את הבננות במשך כשעה, עד שהן מתקשות.
  3. ממיסים את השוקולד בסיר כפול או במיקרוגל, ויוצקים אותו לכלי גבוה וצר.
  4. טובלים בזהירות את הבננות הקפואות בשוקולד, ומפזרים עליהן מיד סוכריות צבעוניות. לחלופין, אפשר להכין מראש עיגולים קטנים ממרציפן, ולהדביק אותם לציפוי כך שייראו כמו עיניים ופה.
  5. מניחים את הבננות המצופות במגש מרופד בנייר אפייה ומכניסים למקפיא. לאחר שהציפפוי התקשה, מעבירים את הבננות לכלי אטום.
  6. שומרים במקפיא, ומפשירים כ-2 דקות לפני ההגשה.

עוד מתכונים שכיף להכין עם הילדים: