מרכיבים
- 2 בננות, בשלות אך לא רכות מדי
- 100 גרם שוקולד מריר
- סוכריות צבעוניות
- מרציפן צבעוני (להשיג בחנויות לבישול ואפייה)
- מקלות לסוכריות (להשיג בחנויות לבישול ואפייה)
אופן ההכנה
- מקלפים את הבננות וחוצים אותן. משפדים כל מחצית בננה על מקל של סוכרייה.
- מקפיאים את הבננות במשך כשעה, עד שהן מתקשות.
- ממיסים את השוקולד בסיר כפול או במיקרוגל, ויוצקים אותו לכלי גבוה וצר.
- טובלים בזהירות את הבננות הקפואות בשוקולד, ומפזרים עליהן מיד סוכריות צבעוניות. לחלופין, אפשר להכין מראש עיגולים קטנים ממרציפן, ולהדביק אותם לציפוי כך שייראו כמו עיניים ופה.
- מניחים את הבננות המצופות במגש מרופד בנייר אפייה ומכניסים למקפיא. לאחר שהציפפוי התקשה, מעבירים את הבננות לכלי אטום.
- שומרים במקפיא, ומפשירים כ-2 דקות לפני ההגשה.
עוד מתכונים שכיף להכין עם הילדים: