סלט מרענן וטעים, עם רוטב חמצמץ ומעט חריף.

קל מאוד לגוון את הסלט הזה, בהתאם למה שיש בבית: את המלפפונים, למשל, אפשר להחליף בפפאיה ירוקה, בקולרבי או במקלוני גזר; את אגוזי הקשיו בבוטנים קלויים; ואת הכוסברה בפטרוזיליה.

>> עוד מתכונים בדוקים שתמיד מצליחים - בבלוג של חני הראל, "לימון וג'ינג'ר". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג

מרכיבים

4-3 מנות

  • כ-1/2 ק"ג מלפפונים
  • 1/2 בצל סגול
  • חופן גדול של עלי כוסברה קצוצים
  • 1/3 עד 1/2 כוס אגוזי קשיו

לרוטב
  • 1/4 עד 1/3 כוס מיץ לימון
  • מלח או מעט רוטב דגים
  • 1 כף סוכר לבן
  • 1 פלפל צ'ילי טרי, פרוס דק
  • 3 שיני שום, קלופות וכתושות
  • 2 כפות שמן קנולה

אופן ההכנה

  1. חוצים את המלפפונים לאורכם, ובעזרת כפית מרוקנים את הגרעינים שבמרכזם. חותכים לפרוסות אלכסוניות בעובי של כ-1/2 ס"מ, ושמים בקערה.
  2. מקלפים את הבצל, פורסים אותו דק ומוסיפים לקערה.
  3. מוסיפים לקערה גם את עלי הכוסברה ואגוזי הקשיו.
  4. מערבבים בקערית את כל מרכיבי הרוטב ויוצקים לקערה. טועמים, ומתקנים תיבול אם צריך.