לפני כמה שבועות חנכו ברשת "קפה ג'ו" תפריט קיץ חדש, שחלק גדול ממנו מוקדש למנות טבעוניות. בין הסלטים, הכריכים ואפילו פיצה עם גבינה טבעונית הבחנו במנה מעניינת במיוחד: "המבורגר" שהוא למעשה קציצת פלאפל ענקית המוגשת בלחמנייה עם טחינה וסלטים.
ביקשנו את המתכון משף הרשת, רם ענתבי – והוא נידב אותו בשמחה. עכשיו אתם יכולים ליהנות מפלאפל בורגר גם בבית.
מרכיבים
6 קציצות
- 600 גרם (3 כוסות) גרגירי חומוס מזן הדס או בולגרי
- 150 גרם (3/4 כוס) עדשים שחורות
- 150 גרם (3/4 כוס) עדשים כתומות
- 100 גרם (1 כוס) שיבולת שועל דקה
- 7 שיני שום
- 1 בצל גדול קצוץ גס
- 1/2 פלפל ירוק חריף קצוץ גס (לא חובה)
- 1 כף מלח
- 1 כפית כמון
- 3 כפות זרעי כוסברה קלויים במחבת יבשה
- 1/2 כפית אבקת אפייה (לא חובה – היא תורמת לאווריריות הקציצה)
אופן ההכנה
- משרים את גרגירי החומוס במים במשך 24 שעות במקרר. רצוי להחליף את המים פעמיים-שלוש במשך ההשריה.
- מבשלים בנפרד את שני סוגי העדשים, עד שהן מתרככות אך עדיין נשארות נגיסות ("אל דנטה"). את העדשים הכתומות יש לבשל במשך 20-10 דקות מרגע הרתיחה, ואת השחורות במשך 40-20 דקות מרגע הרתיחה.
- שמים את כל המרכיבים במעבד מזון וטוחנים עד שמתקבלת תערובת אחידה, אך עדיין מעט גרגירית.
- יוצרים מהתערובת 6 קציצות שטוחות ומניחים במקרר לשעתיים, להתייצבות.
- להכנה במחבת: מחממים שמן זית במחבת על להבה בינונית. מטגנים את הקציצות כ-2 דקות מכל צד, עד שהן מזהיבות. להכנה בתנור: מחממים את התנור ל-200 מעלות. מברישים את הקציצות בשמן זית משני צדיהן ואופים כ-12 דקות.