לפני כמה שבועות חנכו ברשת "קפה ג'ו" תפריט קיץ חדש, שחלק גדול ממנו מוקדש למנות טבעוניות. בין הסלטים, הכריכים ואפילו פיצה עם גבינה טבעונית הבחנו במנה מעניינת במיוחד: "המבורגר" שהוא למעשה קציצת פלאפל ענקית המוגשת בלחמנייה עם טחינה וסלטים.

ביקשנו את המתכון משף הרשת, רם ענתבי – והוא נידב אותו בשמחה. עכשיו אתם יכולים ליהנות מפלאפל בורגר גם בבית.

מרכיבים

6 קציצות

  • 600 גרם (3 כוסות) גרגירי חומוס מזן הדס או בולגרי
  • 150 גרם (3/4 כוס) עדשים שחורות
  • 150 גרם (3/4 כוס) עדשים כתומות
  • 100 גרם (1 כוס) שיבולת שועל דקה
  • 7 שיני שום
  • 1 בצל גדול קצוץ גס
  • 1/2 פלפל ירוק חריף קצוץ גס (לא חובה)
  • 1 כף מלח
  • 1 כפית כמון
  • 3 כפות זרעי כוסברה קלויים במחבת יבשה
  • 1/2 כפית אבקת אפייה (לא חובה – היא תורמת לאווריריות הקציצה)

אופן ההכנה

  1. משרים את גרגירי החומוס במים במשך 24 שעות במקרר. רצוי להחליף את המים פעמיים-שלוש במשך ההשריה.
  2. מבשלים בנפרד את שני סוגי העדשים, עד שהן מתרככות אך עדיין נשארות נגיסות ("אל דנטה"). את העדשים הכתומות יש לבשל במשך 20-10 דקות מרגע הרתיחה, ואת השחורות במשך 40-20 דקות מרגע הרתיחה.
  3. שמים את כל המרכיבים במעבד מזון וטוחנים עד שמתקבלת תערובת אחידה, אך עדיין מעט גרגירית.
  4. יוצרים מהתערובת 6 קציצות שטוחות ומניחים במקרר לשעתיים, להתייצבות.
  5. להכנה במחבת: מחממים שמן זית במחבת על להבה בינונית. מטגנים את הקציצות כ-2 דקות מכל צד, עד שהן מזהיבות. להכנה בתנור: מחממים את התנור ל-200 מעלות. מברישים את הקציצות בשמן זית משני צדיהן ואופים כ-12 דקות.