בקיץ שעבר הסתובבה בירושלים משאית שהפכה את תושבי עיר הבירה למאושרים מאוד – וגם שבעים. המשאית, "אוטואוכל" שמה, היתה למעשה מסעדה נודדת שביקרה במשך 23 ימים בשכונות שונות ברחבי העיר כחלק מאירועי עונת התרבות בירושלים. על הפרויקט ניצח השף אסף גרניט מ"מחניודה", שבישל בכל מקום עם אושיה ירושלמית אחרת – בין השאר, הצטרפו אליו דנה ויס, ג'קי לוי, כאמל השלמון ופפי תורג'מן.

כשהאוטואוכל ביקר בבית הכרם הצטרף לגרניט רובי ריבלין – ירושלמי מלידה והחל מהיום (חמישי) גם נשיא מדינת ישראל. ריבלין בחר להכין מתכון של אמו המנוחה, רחל: תבשיל חצילים ועגבניות, שהספרדים קוראים לו "בואג'ינס" ודוברי היידיש "ברונג'ינס". עם תום הבישול נדחסים הרוטב והחצילים הנימוחים לתוך חתיכת חלה טרייה שהתוכן שלה הוצא החוצה – והתוצאה היא מעדן שקשה לעמוד בפניו.

לרגל השבעתו של ריבלין לנשיא, הנה המתכון כפי שהופיע בספר "אוטואוכל" (הוצאת LUNCH BOX), שמרכז את כל המתכונים, הסיפורים והתמונות מהמסע הקולינרי המרתק ברחבי ירושלים.

תבשיל חצילים ועגבניות על חלה טרייה

מרכיבים

4 מנות

  • 3-2 חצילים
  • מלח גס
  • שמן לטיגון
  • קמח (בכמות מספקת לכיסוי פרוסות החצילים)
  • 2 ביצים טרופות

לרוטב
  • שמן זית לטיגון
  • 1 שן שום פרוסה דק
  • 1 פלפל חריף קצוץ דק
  • 1 פלפל אדום חתוך לפרוסות
  • 1 צרור עלי פטרוזיליה קצוצים דק
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 3 כפות רסק עגבניות
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל שחור טחון לפי הטעם

להגשה
  • חלה טרייה
  • מיץ מ-1/2 לימון
  • בצל ירוק קצוץ
  • עלי פטרוזיליה קצוצים
  • כמה פרוסות של פלפל חריף

אופן ההכנה
  1. קולפים את החצילים (אפשר להשאיר קצת קליפה) וחותכים אותם לפרוסות בעובי 2 ס"מ.
  2. מרפדים תבנית במגבות נייר. מסדרים את פרוסות החציל בתבנית בשכבה אחת ומפזרים מעל מלח גס. מניחים בשמש כמה שעות, כדי שהחצילים יגירו את כל הנוזלים.
  3. מנגבים את המלח מהפרוסות.
  4. מחממים במחבת עמוקה שמן לטיגון עמוק. בקערית שטוחה אחת מניחים את הקמח ובקערית שטוחה נוספת טורפים את הביצים.
  5. כשהשמן חם, טובלים את פרוסות החציל בקערית עם הביצים הטרופות, מצפים בקמח לכיסוי מושלם ומטגנים בשמן עד להזהבה. מעבירים לצלחת מרופדת במגבות נייר.
  6. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  7. מכינים את הרוטב: יוצקים מעט שמן זית לסיר שאפשר להכניס לתנור (או לתבנית שאפשר לחמם על האש). מחממים על אש בינונית, וכשהשמן חם מוסיפים את השום, הפלפל החריף, הפלפל האדום, עלי הפטרוזיליה והפפריקה המתוקה. מטגנים דקה-שתיים, תוך בחישה, ל"פתיחת" הטעמים. מוסיפים את רסק העגבניות, מתבלים במלח ובפלפל שחור ומערבבים היטב.
  8. מסדרים את פרוסות החצילים המטוגנות על הרוטב, מכסים ומכניסים לתנור לשעה.
  9. חותכים את החלה לפרוסות עבות ומרוקנים אותן מתוכנן (אבל משאירים קצת מהתוכן כדי שישמש כבסיס). ממלאים את הפרוסות בחצילים, מזלפים עליהן מיץ לימון ומפזרים מעל בצל ירוק, עלי פטרוזיליה ופרוסות פלפל חריף.

  • "אוטואוכל - טעימה מירושלים", הוצאת "LUNCH BOX". עונת התרבות בירושלים תיפתח שוב בקרוב - פרטים באתר האירוע