עוגיות מהירות וקלות להכנה: בזמן שהתנור מתחמם ממיסים את השוקולד והחמאה, מערבבים עם שאר המרכיבים ומגלגלים לכדורים. נשאר רק לאפות במשך כמה דקות – ובינתיים להכין קפה.
>> עוד מתכונים בדוקים שתמיד מצליחים - בבלוג של חני הראל, "לימון וג'ינג'ר". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג
מרכיבים
24 עוגיות
- 30 גרם שוקולד מריר 70% מוצקי קקאו, קצוץ גס
- 50 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
- 1 כף אבקת קפה נמס
- 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
- 3/4 כוס (100 גרם) קמח לבן רגיל, מנופה
- 1 כפית אבקת אפייה
- 2 כפות חלב
- 1 כפית תמצית וניל איכותית
- 1/4 כוס (25 גרם) קוקוס טחון
- 50 גרם שוקולד קצוץ (חלב, מריר או לבן) או שוקולד צ'יפס
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- שמים בסיר קטן את השוקולד המריר, החמאה ואבקת הקפה. מחממים על להבה נמוכה, תוך בחישה, עד שהשוקולד והחמאה נמסים לחלוטין.
- מערבבים בקערה בינונית את הסוכר, הקמח ואבקת האפייה. מוסיפים את תערובת השוקולד וכן את החלב, הווניל, הקוקוס והשוקולד הקצוץ. מערבבים קצרות בידיים או עם כף, עד לקבלת תערובת פירורית לחה.
- יוצרים מהתערובת 24 כדורים. מהדקים אותם מעט, מניחים בתבנית ומשטחים עם היד – חשוב שיהיה ביניהם מרווח.
- אופים 12-10 דקות. בתום האפייה העוגיות עדיין יהיו רכות, וזה בסדר.
- מצננים בתבנית 10-5 דקות ומעבירים לרשת לצינון מוחלט. שומרים בצנצנת אטומה. אפשר להקפיא את העוגיות המוכנות ולהפשיר אותן בטמפרטורת החדר לפני ההגשה.