עוגיות מהירות וקלות להכנה: בזמן שהתנור מתחמם ממיסים את השוקולד והחמאה, מערבבים עם שאר המרכיבים ומגלגלים לכדורים. נשאר רק לאפות במשך כמה דקות – ובינתיים להכין קפה.

>> עוד מתכונים בדוקים שתמיד מצליחים - בבלוג של חני הראל, "לימון וג'ינג'ר". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג

מרכיבים

24 עוגיות

  • 30 גרם שוקולד מריר 70% מוצקי קקאו, קצוץ גס
  • 50 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • 1 כף אבקת קפה נמס
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 3/4 כוס (100 גרם) קמח לבן רגיל, מנופה
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 2 כפות חלב
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית
  • 1/4 כוס (25 גרם) קוקוס טחון
  • 50 גרם שוקולד קצוץ (חלב, מריר או לבן) או שוקולד צ'יפס

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. שמים בסיר קטן את השוקולד המריר, החמאה ואבקת הקפה. מחממים על להבה נמוכה, תוך בחישה, עד שהשוקולד והחמאה נמסים לחלוטין.
  3. מערבבים בקערה בינונית את הסוכר, הקמח ואבקת האפייה. מוסיפים את תערובת השוקולד וכן את החלב, הווניל, הקוקוס והשוקולד הקצוץ. מערבבים קצרות בידיים או עם כף, עד לקבלת תערובת פירורית לחה.
  4. יוצרים מהתערובת 24 כדורים. מהדקים אותם מעט, מניחים בתבנית ומשטחים עם היד – חשוב שיהיה ביניהם מרווח.
  5. אופים 12-10 דקות. בתום האפייה העוגיות עדיין יהיו רכות, וזה בסדר.
  6. מצננים בתבנית 10-5 דקות ומעבירים לרשת לצינון מוחלט. שומרים בצנצנת אטומה. אפשר להקפיא את העוגיות המוכנות ולהפשיר אותן בטמפרטורת החדר לפני ההגשה.