גאלט הוא מעטפת של בצק פריך שבתוכה מתחבא מילוי - במקרה הזה, שכבות של בטטות, גבינת עזים ועלי בזיליקום.

הבצק פריך מאוד, וחשוב לעבוד אתו כשהוא לא קר מדי ולא חם מדי. אם הוא קצת נקרע בזמן העיצוב, זה ממש לא נורא – פשוט מדביקים את החורים בידיים או מטליאים אותם עם חתיכה קטנה של בצק.

מרכיבים

לבצק
  • 200 גרם חמאה רכה
  • 1 ביצה בטמפרטורת החדר
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית סוכר
  • 280 גרם (2 כוסות) קמח

למלית
  • 2 בטטות בינוניות
  • שמן לטיגון
  • 1 צרור בזיליקום
  • 1 גליל (200 גרם) גבינת עזים
  • 50 גרם גבינת פרמזן מגוררת
  • מלח
  • פלפל שחור טחון

אופן ההכנה

הבצק
  1. מתקינים במיקסר את וו הגיטרה ומעבדים את החמאה 3-2 דקות במהירות בינונית-גבוהה (אפשר להכין את הבצק גם במעבד מזון).
  2. מורידים מעט את המהירות ומוסיפים את הביצה, המלח והסוכר. ממשיכים לעבד עד שהביצה נבלעת בתערובת, ואז עוצרים את המיקסר ומנקים את דפנות הקערה.
  3. מוסיפים את הקמח ומעבדים עוד כמה שניות, רק עד שמתקבל בצק אחיד (בשלב זה חשוב לעבד כמה שפחות, כי עיבוד יתר יפגע בפריכות הבצק).
  4. יוצרים מהבצק כדור, משטחים אותו לדסקית ועוטפים היטב בניילון נצמד. מניחים במקרר ל-30 דקות.

המלית
  1. מקלפים את הבטטות וחותכים אותן לפרוסות בעובי של 2-1 ס"מ.
  2. מחממים במחבת שמן ומטגנים את פרוסות הבטטה 3-2 דקות מכל צד. מתבלים במלח ובפלפל ומעבירים לצלחת מרופדת במגבות נייר.
  3. קוצצים את הבזיליקום וחותכים את הגבינה לפרוסות בעובי של כס"מ.

ההרכבה והאפייה
  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  2. מקמחים קלות את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעיגול בקוטר של 35-30 ס"מ. בזמן הרידוד מקמחים מדי פעם קלות את הבצק ומנתקים אותו ממשטח העבודה, כדי שלא יידבק למשטח או למערוך.
  3. מסדרים מחצית מפרוסות הבטטה במרכז עיגול הבצק. מניחים עליהן מחצית מפרוסות הגבינה ומפזרים מעל מחצית מעלי הבזיליקום. יוצרים באותו אופן שלוש שכבות נוספות, ומפזרים מעל את גבינת הפרמזן.
  4. סוגרים את שולי הבצק מעל המלית, כך שנשאר פתח באמצע.
  5. אופים 30-25 דקות, עד שהבצק מזהיב. מצננים כמה דקות, פורסים ומגישים חם.