עוגיות עדינות מאוד שמכילות שקדים בשני מצבי צבירה: גם טחונים וגם כמרציפן.
אני מעדיפה להכין את העגיות עם בצק שקדים, המכיל פחות סוכר – כ-50% בלבד במקום כ-75% במרציפן (הבצק נמכר בחנויות המתמחות במוצרי אפייה). עם זאת, בהחלט אפשר להכין אותן עם מרציפן רגיל, רצוי עם שיעור גבוה ככל האפשר של שקדים (הסתכלו על האריזה) – הן פשוט יהיו מעט יותר מתוקות.
>> עוד מתכונים בדוקים שתמיד מצליחים - בבלוג של חני הראל, "לימון וג'ינג'ר". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג
מרכיבים
35-30 עוגיות
- 125 גרם בצק שקדים או מרציפן, חתוך לקוביות גדולות
- 120 גרם (1 כוס) אבקת סוכר, מנופה
- 1 ביצה
- 150 גרם (3/4 1 כוסות) שקדים מולבנים טחונים דק
- 1 כף קמח רגיל
- חופן צנוברים (50-30 גרם), קלויים במחבת יבשה
אופן ההכנה
- מחממים את התנור לחום של 160-150 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- שמים במעבד המזון את בצק השקדים, אבקת הסוכר והביצה. מעבדים קצרות, עד לקבלת תערובת חלקה וקרמית.
- מוסיפים את השקדים הטחונים וכף הקמח ומעבדים קצרות, רק עד שהם נטמעים בתערובת.
- מרטיבים מעט את הידיים, יוצרים מהתערובת כדורים (נוטלים בכל פעם כמות של כפית) ומניחים בתבנית. שומרים על מרווח קטן בין הכדורים.
- זורים את הצנוברים על העוגיות (הם ייצמדו בקלות לבצק הרך).
- אופים כ-15 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות (הן עדיין יהיו רכות למגע). חשוב להימנע מאפיית יתר.
- מצננים בתבנית 7-6 דקות ומעבירים לרשת, לצינון מלא. שומרים בכלי אטום.
עוד מתכוני עוגיות בערוץ האוכל של Xnet: