קציצות רכות מאוד, ממש נמסות בפה, עם רוטב שמשלב בין מתיקות של בטטה לחריפות של פלפלים. אנחנו נהנינו מהקציצות עם אורז בכורכום וגזר מגורד, אבל גם פירה או קוסקוס יתאימו להן. אם לא אוהבים חריף, אפשר להחליף את הפלפלים החריפים בפלפלים מתוקים.

>> מרילין איילון היא בעלת הבלוג Ma Blogeria ומחברת הספר "שבוע במטבח של מרילין" בהוצאת מייזליק ספרים

מרכיבים

  • 500 גרם בשר בקר טחון
  • 1 בטטה בינונית, קלופה ומגורדת דק (בערך 200 גרם)
  • 1 ביצה
  • 1/4 כוס פירורי לחם
  • 1/2 צרור פטרוזיליה
  • 1/2 צרור כוסברה
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט
  • 1/4 כפית כמון

לרוטב

  • מעט שמן לטיגון
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 6 שיני שום קצוצות
  • 2 פלפלים חריפים – אדומים, ירוקים או אחד מכל צבע
  • 2 בטטות בינוניות, קלופות וחתוכות לקוביות קטנות
  • 1 קופסה (800 גרם) עגבניות מרוסקות
  • 1 כף רסק עגבניות
  • 1 כוס מים
  • 1/2 צרור כוסברה
  • 1/2 כף בזיליקום יבש או אורגנו
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה

  1. שמים את כל מרכיבי הקציצות בקערה ולשים 3-2 דקות. מניחים בצד.
  2. מכינים את הרוטב: מחממים שמן בסיר רחב ומטגנים בו את הבצל עד שהוא מזהיב. מוסיפים את השום, הפלפלים והבטטות, ומטגנים כ-10 דקות, עד שעולה מהסיר ריח נעים. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, רסק העגבניות, המים, הכוסברה, הבזיליקום (או האורגנו), מלח ופלפל. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש גבוהה 5 דקות.
  3. יוצרים מתערובת הבשר קציצות עגולות בעזרת הידיים, ומחליקים אותן לסיר המבעבע. כשכל הקציצות בפנים, מנמיכים את האש, מכסים את הסיר באופן חלקי ומבשלים 40 דקות ברתיחה עדינה.