מרכיבים

  • 400 גרם ברוקולי טרי מפורק לפרחים, או 400 גרם ברוקולי קפוא מופשר מעט
  • מעט שמן או תרסיס שמן
  • 2 ביצים גדולות
  • 4 כפות רוטב צ'ילי מתוק
  • 1 כפית אבקת שום
  • מלח
  • פלפל שחור טחון
  • לציפוי: פירורי לחם

אופן ההכנה

  1. מחממים את התור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומשמנים אותה.
  2. אם משתמשים בברוקולי טרי, מרתיחים את הפרחים במשך 5 דקות, מסננים ומעבירים מיד לקערה עם מי קרח (כדי לעצור את הבישול ולשמור על פריכות הירק). אם משתמשים בברוקולי קפוא מופשר אין צורך בבישול.
  3. מערבבים בקערה את הביצים, רוטב הצ'ילי המתוק, אבקת השום, מלח ופלפל. בצלחת נפרדת מפזרים פירורי לחם.
  4. טובלים את פרחי הברוקולי היטב בתערובת הביצים ולאחר מכן בפירורי הלחם.
  5. מניחים בתבנית, מרססים במעט שמן (או טופחים קלות במברשת משומנת) ואופים 20 דקות. הופכים ואופים כ-10 דקות נוספות, עד להזהבה.