מרכיבים

12 לביבות

  • 400 גרם גרעיני תירס (גרעינים מ-1.5 קופסאות קטנות של 340 גרם)
  • 2 ביצים
  • 1/3 כוס (45 גרם) קמח לבן
  • 2 שיני שום
  • 1 כפית סויה (לא חובה - זה בעיקר בשביל הצבע)
  • 1 כף רוטב קארי אדום (להשיג בחלק מרשתות השיווק ובחנויות למוצרים מהמזרח)
  • 2 גבעולי בצל ירוק קצוצים
  • שמן לטיגון

להגשה

  • 3 כפות רוטב צ'ילי מתוק
  • 1 כפית רוטב צ'ילי חריף

אופן ההכנה

  1. שמים במעבד מזון מחצית מכמות גרעיני התירס ואת הביצים, הקמח, השום, הסויה ורוטב הקארי האדום. טוחנים כ-2 דקות, עד לקבלת מחית אחידה וגסה.
  2. מוסיפים למחית את יתרת גרעיני התירס ואת הבצל הירוק ומערבבים בכף.
  3. מחממים שמן במחבת על להבה בינונית. נוטלים מהמחית כף גדושה לכל לביבה ומטגנים דקה-שתיים מכל צד. מוציאים לצלחת מרופדת במגבות נייר.
  4. מערבבים את שני סוגי רוטבי הצ'ילי ומגישים לצד הלביבות החמות (הלביבות טעימות גם בטמפרטורת החדר). הלביבות יישמרו עד 3 ימים בקופסה אטומה במקרר.

גיוונים

  • לגרסה נטולת גלוטן: מחליפים את קמח החיטה בקמח אורז או בקמח תירס טחון דק.
  • לפנקייקס תאילנדיים: מוסיפים כוס חלב, מגדילים את כמות הקמח ל-1 כוס ומוסיפים גם כפית אבקת אפייה. מטגנים במחבת לוהטת כפנקייק שטוחים ומגישים עם שמנת חמוצה.

  • המתכון באדיבות "הלת'י בוי"