מרכיבים
12 לביבות
- 400 גרם גרעיני תירס (גרעינים מ-1.5 קופסאות קטנות של 340 גרם)
- 2 ביצים
- 1/3 כוס (45 גרם) קמח לבן
- 2 שיני שום
- 1 כפית סויה (לא חובה - זה בעיקר בשביל הצבע)
- 1 כף רוטב קארי אדום (להשיג בחלק מרשתות השיווק ובחנויות למוצרים מהמזרח)
- 2 גבעולי בצל ירוק קצוצים
- שמן לטיגון
להגשה
- 3 כפות רוטב צ'ילי מתוק
- 1 כפית רוטב צ'ילי חריף
אופן ההכנה
- שמים במעבד מזון מחצית מכמות גרעיני התירס ואת הביצים, הקמח, השום, הסויה ורוטב הקארי האדום. טוחנים כ-2 דקות, עד לקבלת מחית אחידה וגסה.
- מוסיפים למחית את יתרת גרעיני התירס ואת הבצל הירוק ומערבבים בכף.
- מחממים שמן במחבת על להבה בינונית. נוטלים מהמחית כף גדושה לכל לביבה ומטגנים דקה-שתיים מכל צד. מוציאים לצלחת מרופדת במגבות נייר.
- מערבבים את שני סוגי רוטבי הצ'ילי ומגישים לצד הלביבות החמות (הלביבות טעימות גם בטמפרטורת החדר). הלביבות יישמרו עד 3 ימים בקופסה אטומה במקרר.
גיוונים
- לגרסה נטולת גלוטן: מחליפים את קמח החיטה בקמח אורז או בקמח תירס טחון דק.
- לפנקייקס תאילנדיים: מוסיפים כוס חלב, מגדילים את כמות הקמח ל-1 כוס ומוסיפים גם כפית אבקת אפייה. מטגנים במחבת לוהטת כפנקייק שטוחים ומגישים עם שמנת חמוצה.
- המתכון באדיבות "הלת'י בוי"