הקציצות האלה הן מסוג המנות שכיף לאכול ישר מהמחבת. תוסיפו לזה רוטב שמשתדך בול ולחם טרי ליד - ויש לכם ארוחה שלמה.

>> רוצים עוד מתכוני קציצות? לחצו כאן

מרכיבים

12 קציצות

לקציצות
  • 500 גרם בשר בקר טחון
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כפית מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 1 כף כמון
  • 1 כפית פפריקה חריפה או מתוקה
  • 1 ביצה
  • 1 כפית בהרט

לרוטב
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 בצל קצוץ
  • 1 פלפל חריף חתוך לקוביות
  • 4 עגבניות חתוכות לקוביות גדולות
  • 6-5 שני שום פרוסות
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) חלב קוקוס
  • 1 כפית פפריקה

אופן ההכנה

  1. הקציצות: מחממים את התנור ל-200 מעלות. מערבבים את כל מרכיבי הקציצות, ויוצרים מהתערובת 12 קציצות. מניחים את הקציצות בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מרססים בתרסיס שמן (או מברישים במעט שמן) ואופים 20 דקות.
  2. הרוטב: מחממים את שמן הזית במחבת כבדה. מוסיפים את הבצל, הפלפל והעגבניות, ומטגנים 5 דקות תוך ערבוב. מוסיפים את השום, חלב הקוקוס והפפריקה ומערבבים.
  3. מוסיפים את הקציצות למחבת ומבשלים 5 דקות על אש בינונית. הופכים את הקציצות ומבשלים 5 דקות נוספות.