מתכון של השף יאיר יוספי, באדיבות פסטה "ברילה".
מרכיבים
4 מנות
- 500 גרם פסטה, רצוי בצורת סלנטיני (תלתלים)
- 8-6 בצלי שאלוט, קלופים
- 4 גזרים בינוניים, קלופים
- 4 גבעולי סלרי
- 3 כפות שמן זית
- 100 מ"ל (קצת פחות מ-1/2 כוס) יין לבן יבש
- 100 גרם חמאה
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- מיץ מלימון אחד
- 150 גרם גבינה בולגרית
- מעט עירית קצוצה לקישוט
אופן ההכנה
- חוצים את בצלי השאלוט לאורכם. חותכים את הגזרים לפרוסות עבות. חותכים את גבעולי הסלרי לפרוסות בעובי 1 ס"מ.
- מחממים את שמן הזית במחבת כבדה. מוסיפים את הירקות ומאדים עד שהם מתחילים להתרכך.
- מוסיפים את היין הלבן והחמאה. מחממים עד שהחמאה נמסה, מתבלים במלח ובפלפל ומוסיפים את מיץ הלימון. מורידים מהאש.
- מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן ומסננים.
- שמים את הפסטה בקערה ומערבבים עם הירקות והרוטב שבמחבת. מפוררים מעל את הגבינה הבולגרית ומקשטים בעירית קצוצה.