מתכון של השף יאיר יוספי, באדיבות פסטה "ברילה".

מרכיבים

4 מנות

  • 500 גרם פסטה, רצוי בצורת סלנטיני (תלתלים)
  • 8-6 בצלי שאלוט, קלופים
  • 4 גזרים בינוניים, קלופים
  • 4 גבעולי סלרי
  • 3 כפות שמן זית
  • 100 מ"ל (קצת פחות מ-1/2 כוס) יין לבן יבש
  • 100 גרם חמאה
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • מיץ מלימון אחד
  • 150 גרם גבינה בולגרית
  • מעט עירית קצוצה לקישוט

אופן ההכנה

  1. חוצים את בצלי השאלוט לאורכם. חותכים את הגזרים לפרוסות עבות. חותכים את גבעולי הסלרי לפרוסות בעובי 1 ס"מ.
  2. מחממים את שמן הזית במחבת כבדה. מוסיפים את הירקות ומאדים עד שהם מתחילים להתרכך.
  3. מוסיפים את היין הלבן והחמאה. מחממים עד שהחמאה נמסה, מתבלים במלח ובפלפל ומוסיפים את מיץ הלימון. מורידים מהאש.
  4. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן ומסננים.
  5. שמים את הפסטה בקערה ומערבבים עם הירקות והרוטב שבמחבת. מפוררים מעל את הגבינה הבולגרית ומקשטים בעירית קצוצה.