מנה עם טעמים מתפרצים, ניחוח אסייתי ומרקם מתפצפץ - והכל בקלי קלות. מניסיון: כדאי לכם להכפיל כמויות – המנה נחטפת מיד.

>> עוד מתכונים מצוינים של סיון שטרנבך ורונה קובו - בבלוג "המטבח של סיון". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג

מרכיבים

10 דפי בוריק (עלי סיגר מרוקאי), מופשרים וחצויים לשניים

למילוי
  • 500 גרם פילה דג (אני השתמשתי בסלמון ובדניס)
  • 8 בצלים ירוקים פרוסים דק
  • חופן עלי כוסברה קצוצים
  • 1 כוס קוביות משני פירות (מה שבעונה, למשל אננס, מנגו, תותים או אפרסק)
  • 1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר דק
  • 1 כף רוטב סויה
  • 1 כף שמן שומשום

לרוטב
  • 3 כפות מיונז לייט
  • 2 כפיות רוטב צ'ילי חריף (רצוי סרירצ'ה תאילנדי)
  • 3 בצלים ירוקים קצוצים
  • 1 פלפל צ'ילי אדום פרוס דק
  • 1 כף שומשום שחור

אופן ההכנה

  1. קוצצים גס את הדגים ומניחים בקערה. מוסיפים את שאר מרכיבי המילוי ומערבבים.
  2. מניחים על משטח העבודה חצי דף בוריק, כך שהחלק החתוך (הישר) פונה אליכם. מניחים כף גדושה של מילוי במרכז החלק התחתון של הדף. מקפלים מעל המילוי את שני צדי הדף ואז את חלקו התחתון, ומגלגלים מכיוון הגוף והלאה.
  3. מניחים את הבוריקים הממולאים בצלחת ומכניסים למקרר לכחצי שעה.
  4. מחממים על אש גבוהה מחבת רחבה ללא שמן. מטגנים את הבוריקים משני הצדדים, עד שהם משחימים והופכים לפריכים.
  5. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ומגישים לצד הבוריקים החמים.