לשעועית הבובעס מרקם שמזכיר תפוחי אדמה, ובסלט הרענן הזה היא מלווה פלפלים פריכים. שימו לב, יש להתחיל בשריית השעועית לילה לפני ההכנה.

מרכיבים

6 מנות

  • 1 כוס שעועית בובעס יבשה (אפשר גם שעועית לבנה או אדומה)
  • 2 עלי דפנה

לסלט
  • 1 פלפל אדום קטן, חתוך לקוביות קטנות
  • 1 פלפל צהוב קטן, חתוך לקוביות קטנות
  • 1 פלפל ירוק קטן, חתוך לקוביות קטנות
  • 1פלפל כתום קטן, חתוך לקוביות קטנות
  • 1 בצל סגול, קלוף וקצוץ דק
  • 2 כפות שמיר קצוץ
  • 4 כפות פטרוזיליה קצוצה דק
  • 2 כפות צלפים קצוצים

לרוטב
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1/4 כוס חומץ 5%
  • 2 שיני שום, קלופות וכתושות
  • 1 כפית חרדל
  • 1/2 כפית דבש
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה
  1. משרים את השעועית בקערת מים במשך לילה. למחרת, מסננים, מעבירים לסיר, ממלאים במים ומוסיפים 2 עלי דפנה. מבשלים כשעה, עד שהשעועית רכה. מסננים ומעבירים לקערת הגשה.
  2. טורפים בקערית נפרדת את כל מרכיבי הרוטב. יוצקים על השעועית החמה, מערבבים ומצננים לטמפרטורת החדר.
  3. מוסיפים את שאר מרכיבי הסלט ומערבבים. משהים כ-15 דקות לספיגת טעמים ומגישים.
  4. הסלט יישמר עד 4 ימים במקרר.