לשעועית הבובעס מרקם שמזכיר תפוחי אדמה, ובסלט הרענן הזה היא מלווה פלפלים פריכים. שימו לב, יש להתחיל בשריית השעועית לילה לפני ההכנה.
מרכיבים
6 מנות
- 1 כוס שעועית בובעס יבשה (אפשר גם שעועית לבנה או אדומה)
- 2 עלי דפנה
- 1 פלפל אדום קטן, חתוך לקוביות קטנות
- 1 פלפל צהוב קטן, חתוך לקוביות קטנות
- 1 פלפל ירוק קטן, חתוך לקוביות קטנות
- 1פלפל כתום קטן, חתוך לקוביות קטנות
- 1 בצל סגול, קלוף וקצוץ דק
- 2 כפות שמיר קצוץ
- 4 כפות פטרוזיליה קצוצה דק
- 2 כפות צלפים קצוצים
- 1/4 כוס שמן זית
- 1/4 כוס חומץ 5%
- 2 שיני שום, קלופות וכתושות
- 1 כפית חרדל
- 1/2 כפית דבש
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- משרים את השעועית בקערת מים במשך לילה. למחרת, מסננים, מעבירים לסיר, ממלאים במים ומוסיפים 2 עלי דפנה. מבשלים כשעה, עד שהשעועית רכה. מסננים ומעבירים לקערת הגשה.
- טורפים בקערית נפרדת את כל מרכיבי הרוטב. יוצקים על השעועית החמה, מערבבים ומצננים לטמפרטורת החדר.
- מוסיפים את שאר מרכיבי הסלט ומערבבים. משהים כ-15 דקות לספיגת טעמים ומגישים.
- הסלט יישמר עד 4 ימים במקרר.