קינוח שוקולדי קליל ומרשים, שלא דורש יותר מדי עבודה. הוא בנוי משכבות של גנאש מוקצף ושל עוגת שוקולד אוורירית ללא גלוטן – ויסב אושר לכל מי שחייב אינפוזיה של שוקולד לדם.

>> עוד מתכונים מצוינים של ענבל רובין - בבלוג שלה, "מתוקים ומאפים". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג

מרכיבים

2 מנות גדולות בכוסות בנפח 250 מ"ל או 4 מנות קטנות

לעוגת השוקולד
  • 2 ביצים
  • 36 גרם (3 כפות) סוכר
  • 1 שקית (10 גרם) סוכר וניל
  • 25 גרם (4 כפות) שקדים טחונים
  • 25 גרם (3 כפות גדושות) קורנפלור
  • 10 גרם (1 כף) אבקת קקאו

לגנאש
  • 150 מ"ל (2/3 כוס פחות 1 כף) שמנת מתוקה
  • 150 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות

אופן ההכנה

עוגת השוקולד
  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. מקציפים את הביצים במהירות בינונית. כשמתחיל להיווצר קצף מוסיפים את הסוכר וסוכר הווניל וממשיכים להקציף כ-15 דקות, עד לקבלת קצף יציב ולא נוקשה.
  3. מערבבים את השקדים עם הקורנפלור והקקאו, ומנפים את התערובת מעל קמח הביצים. מקפלים לתוך הקצף עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. מעבירים את התערובת לתבנית ואופים 15-12 דקות, עד שהעוגה יציבה אך לא יבשה.

הגנאש והרכבת הקינוח
  1. שמים את השמנת בסיר קטן ומביאים לרתיחה על אש בינונית. יוצקים על השוקולד, ממתינים 2 דקות ומערבבים עד שהשוקולד נמס לגמרי. מכסים ומכניסים למקרר ל-30 דקות.
  2. מקציפים את הגנאש הקר במשך כמה דקות, עד שמתקבל קרם אוורירי. מעבירים לשקית זילוף.
  3. קורצים מהעוגה עיגולים באמצעות הכוס שבתוכה נגיש את הקינוח.
  4. מניחים בכל אחת מהכוסות עיגול עוגה ומזלפים עליו מהגנאש. מניחים על הגנאש עיגול נוסף של העוגה ומזלפים שכבה שנייה של גנאש.
  5. מפוררים את שאריות העוגה ומפזרים על הקינוחים. מגישים מיד.