עוגיות דחוסות, כבדות ולחות, שלא צריך אפילו מיקסר כדי להכין אותן – פשוט מערבבים הכל בקערה אחת. שווה להשקיע בשמן קוקוס כדי להכין את העוגיות האלה - הניחוח שלו משגע!
>> אורלי חרמש, קונדיטורית, כותבת את הבלוג brown sugar, שבו תמצאו עוד הרבה מתכונים לעוגות, עוגיות ומאפים. לחצו כאן כדי להיכנס לבלוג
מרכיבים
תבנית בגודל 20X20 ס"מ
- 2 ביצים
- 2/3 כוס (130 גרם) סוכר לבן
- 3/4 כוס (180 גרם) סוכר חום כהה
- 3/4 כפית מלח
- 2 כפיות תמצית וניל
- 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן קוקוס או 100 גרם חמאה מומסת
- 2 בננות בשלות מעוכות במזלג
- 1 כוס (100 גרם) קוקוס טחון
- 2/3 כוס (80 גרם) קמח רגיל
- 100 גרם שוקולד מריר קצוץ או 100 גרם (1 כוס) אגוזי מלך קצוצים
- לקישוט: כ-1 כף אבקת סוכר
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית.
- טורפים יחד בקערה גדולה את הביצים, שני סוגי הסוכר, המלח, תמצית הווניל ושמן הקוקוס (או החמאה).
- מוסיפים את הבננות, הקוקוס, הקמח והשוקולד הקצוץ ומערבבים עוד קצת, רק עד שמתקבלת תערובת אחידה.
- מעבירים את התערובת לתבנית ואופים 30-25 דקות, עד שהעוגה יציבה וזהובה.
- מצננים את העוגה, זורים עליה אבקת סוכר ופורסים לריבועים.