עוגיות דחוסות, כבדות ולחות, שלא צריך אפילו מיקסר כדי להכין אותן – פשוט מערבבים הכל בקערה אחת. שווה להשקיע בשמן קוקוס כדי להכין את העוגיות האלה - הניחוח שלו משגע!

>> אורלי חרמש, קונדיטורית, כותבת את הבלוג brown sugar, שבו תמצאו עוד הרבה מתכונים לעוגות, עוגיות ומאפים. לחצו כאן כדי להיכנס לבלוג

מרכיבים

תבנית בגודל 20X20 ס"מ

  • 2 ביצים
  • 2/3 כוס (130 גרם) סוכר לבן
  • 3/4 כוס (180 גרם) סוכר חום כהה
  • 3/4 כפית מלח
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן קוקוס או 100 גרם חמאה מומסת
  • 2 בננות בשלות מעוכות במזלג
  • 1 כוס (100 גרם) קוקוס טחון
  • 2/3 כוס (80 גרם) קמח רגיל
  • 100 גרם שוקולד מריר קצוץ או 100 גרם (1 כוס) אגוזי מלך קצוצים
  • לקישוט: כ-1 כף אבקת סוכר

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית.
  2. טורפים יחד בקערה גדולה את הביצים, שני סוגי הסוכר, המלח, תמצית הווניל ושמן הקוקוס (או החמאה).
  3. מוסיפים את הבננות, הקוקוס, הקמח והשוקולד הקצוץ ומערבבים עוד קצת, רק עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  4. מעבירים את התערובת לתבנית ואופים 30-25 דקות, עד שהעוגה יציבה וזהובה.
  5. מצננים את העוגה, זורים עליה אבקת סוכר ופורסים לריבועים.