סלט רוקט, אגסים ופטה עזים

מזגגים את האגסים ברוטב בלסמי מצומצם ומוסיפים מיד את גבינת הפטה - הקסם נוצר במפגש בין הרוטב לגבינה, שממש נמסה לתוכו.

מרכיבים

8 מנות

  • 4 כפות שמן זית
  • 8 אגסים בקליפתם, נקיים מהליבה וחתוכים לשמיניות
  • 6 כפות חומץ בלסמי
  • 2 כפות דבש
  • 1 קופסה (250 גרם) פטה עזים כבשים 5%, מפוררת
  • 4 צרורות גדולים (400 גרם) עלי רוקט
  • 1/4 כוס מיץ לימון סחוט טרי
  • 6 כפות אגוזי לוז, קלויים קלות במחבת יבשה וקצוצים גס

אופן ההכנה
  1. מחממים את שמן הזית במחבת, מוסיפים את פלחי האגסים ומקפיצים 5-6 דקות, עד שהם מזהיבים.
  2. מוסיפים למחבת את החומץ הבלסמי ומבשלים 2 דקות, עד שהרוטב מסמיך. מוסיפים את הדבש ומבשלים עוד דקה-שתיים, עד שהאגסים נצבעים בצבע הסירופ.
  3. מורידים מהכיריים, מוסיפים את גבינת הפטה המפוררת ומערבבים.
  4. מסדרים את הרוקט בקערת הגשה. מפזרים מעל את האגסים והגבינה עם הרוטב, מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים. מעטרים באגוזי הלוז ומגישים.

גיוונים
  • אפשר להכין את הסלט עם פירות קיץ, כמו אפרסקים או נקטרינות, חתוכים לפלחים דקים.
  • אפשר להחליף את הפטה בגבינת עזים רכה (למשל "פרומעז"). טעמה של גבינת העזים משתלב יפה עם האגסים.

סלט חם של גרגירי חומוס מתובלים עם תרד, גבינה ויוגורט

האידוי של הבצל, השום והפלפל בשמן זית יוצר רוטב תיבול מצוין לגרגרי החומוס. הגבינה מתחממת ונמסה לתוך הסלט, והיוגורט מוסיף רעננות. סלט מזין, מפנק וצבעוני.

מרכיבים

6 מנות

  • 4 כפות שמן זית
  • 1 בצל סגול קצוץ
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
  • 1 שקית (800 גרם) גרגירי חומוס מבושלים קפואים
  • 1 כפית בהרט
  • מעט פלפל שחור טחון טרי
  • מלח
  • 2 כוסות עלי תרד קצוצים לרצועות, ללא גבעולים
  • 1/2 חבילה (125 גרם) גבינה לאפייה, חתוכה לקוביות בגודל 2 ס”מ

להגשה
  • 1 גביע (200 גרם) יוגורט 3% שומן

אופן ההכנה
  1. מחממים את שמן הזית בסיר רחב ומאדים בו את הבצל, השום והפלפל במשך 3 דקות, תוך כדי ערבוב, עד להזהבה קלה.
  2. מוסיפים את גרגירי חומוס, מתבלים בבהרט, מלח ופלפל, ומבשלים 3 דקות.
  3. מוסיפים את התרד והגבינה ומערבבים עד שהגבינה מתחילה להתמוסס מהחום.
  4. מסירים מהכיריים ומגישים מיד עם זילוף של יוגורט צונן מעל.

גיוונים
  • במקום בתרד אפשר לתבל את הסלט בצרור כוסברה קצוצה.
  • אפשר להחליף את גרגירי החומוס בשעועית לבנה קטנה ועדינה מבושלת.
  • אפשר להחליף את הגבינה בפטה עזים.

דלורית צלויה במילוי סלט קינואה, גרעינים וגבינה צפתית

סלט בריא, ססגוני ופריך, עם גבינה עדינה ורוטב מפנק. יחד עם הדלורית הצלויה מתקבלת מנה משביעה ועשירה במיוחד.

שימו לב: מערבבים את הסלט עם הקינואה בעודה חמה - כך חומרי הטעם נספגים בו היטב והטעם משתבח.

מרכיבים

6 מנות

  • 3 דלוריות, חצויות לאורכן ונקיות מגרעינים
  • פלפל שחור טחון טרי
  • 3 שיני שום קצוצות גס
  • עלים מ-6 גבעולי טימין
  • 4 כפות שמן זית
  • 1/2 1 כוסות קינואה
  • 1 גזר מגורר דק
  • 1 קופסה (200 גרם) גבינה צפתית מעודנת 5%, חתוכה למשולשים קטנים
  • 200 גרם תערובת גרעינים (חמניות ודלעת) וזרעי שומשום קלויים ללא מלח
  • 100 גרם חמוציות או צימוקים
  • 2 כוסות נבטי חמנייה
  • 3 כפות מיץ לימון סחוט טרי
  • 1 כף דבש

אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מניחים את חצאי הדלוריות בתבנית, ומתבלים בפלפל, בטימין ובחצי מכמות השום הכתוש. מזלפים כף-שתיים שמן זית. צולים 40-30 דקות, עד שהדלוריות מתרככות ומזהיבות.
  3. בזמן שהדלוריות בתנור מביאים לרתיחה סיר עם הרבה מים ומבשלים את הקינואה כמו שמבשלים פסטה במשך 15-12 דקות, עד שהגרגירים שקופים ורכים. מסננים.
  4. מעבירים את הקינואה לקערה ובעודה חמה מוסיפים לה את הגזר ומתבלים בשמן הזית שנותר. מצננים ומאווררים את הגרגירים בעזרת מזלג.
  5. מוסיפים לקינואה את הגבינה הצפתית ואת שאר המרכיבים ומערבבים.
  6. ממלאים את חצאי הדלוריות בקינואה ומגישים כשהדלורית חמה או בטמפרטורת החדר.

גיוונים
  • למנות אישיות מחליפים את הדלוריות בדלעות ערמונים: מסירים את חלקן העליון של הדלועים, מרוקנים את התוכן וצולים באותו אופן.
  • אפשר גם בלי הדלורית: סלט הקינואה טעים ועומד בזכות עצמו.

  • המתכונים באדיבות תנובה