מתכון מהיר לבלינצ'ס גבינה עם נגיעות לימוניות, שיתאים גם כקינוח קליל לארוחת ערב החג וגם לבראנץ' בחג עצמו.
אפשר להפוך בקלות את המתכון למלוח: מוותרים על הסוכר ועל הווניל שבבלילת הבלינצ'ס וממירים אותם במעט מלח, וממלאים בתערובת של גבינת שמנת עם גבינות פיקנטיות קשות (למשל, רוקפור, פרמזן או בולגרית).
צפו: כך מכינים את הבלינצ'ס
מרכיבים
כ-15 יחידות
לבלינצ'ס- 2 ביצים
- 1 כף סוכר
- גרגירים מ-1/2 מקל וניל או 1/2 כפית תמצית וניל איכותית
- 1/2 1 כוסות חלב
- 25 גרם חמאה מומסת
- מעט מלח
- 1 כוס (140 גרם) קמח, מנופה
- חמאה לטיגון
- 250 גרם גבינה לאפייה (למשל, "כנען" או "טוב טעם")
- 150 גרם (2/3 כוס) גבינה לבנה 9%
- 1 כוס (200 גרם) סוכר
- גרגירים מ-1/2 מקל וניל או 1/2 כפית תמצית וניל איכותית
- קליפה מגוררת מ-2 לימונים
- חופן צימוקים בהירים
- אבקת סוכר
- קינמון טחון
אופן ההכנה
- טורפים היטב בקערה את כל מרכיבי הבלינצ'ס, למעט הקמח והחמאה לטיגון. מוסיפים בהדרגה את הקמח, תוך ערבוב עדין, עד שמתקבלת בלילה חלקה ולא סמיכה מדי – כך שאפשר יהיה לצקת אותה בקלות למחבת (אם הבלילה סמיכה מדי, מוסיפים לה עוד מעט חלב).
- מחממים מחבת וממיסים בה מעט חמאה. יוצקים חצי מצקת של בלילה ומסובבים את המחבת כדי שהבלילה תתפשט בה באופן אחיד (זה לא תמיד מצליח בפעמים הראשונות – סבלנות...)
- כשהבלילה מתייצבת ונפרדת בקלות מדפנות המחבת הופכים את הבלינצ'ס בעדינות ומטגנים דקה נוספת - הבלינצ'ס צריכים להיות רכים, כדי שיהיה נוח לגלגל אותם. מכינים באופן דומה בלינצ'ס מיתרת התערובת - מדי פעם מוסיפים למחבת חמאה.
- מערבבים היטב את כל מרכיבי המלית.
- מניחים במרכז כל בלינצ'ס כף וחצי עד שתי כפות מהמלית. מקפלים את שולי הבלינצ'ס מימין ומשמאל מעל המלית, ומגלגלים לגליל.
- לפני ההגשה מפזרים על הבלינצ'ס מעט אבקת סוכר ומעט קינמון טחון.
- עוד סרטוני מתכונים של שרה ליברמן - בערוץ שלה ביוטיוב. לחצו כאן כדי לעבור לערוץ