מתכון מהיר לבלינצ'ס גבינה עם נגיעות לימוניות, שיתאים גם כקינוח קליל לארוחת ערב החג וגם לבראנץ' בחג עצמו.

אפשר להפוך בקלות את המתכון למלוח: מוותרים על הסוכר ועל הווניל שבבלילת הבלינצ'ס וממירים אותם במעט מלח, וממלאים בתערובת של גבינת שמנת עם גבינות פיקנטיות קשות (למשל, רוקפור, פרמזן או בולגרית).

צפו: כך מכינים את הבלינצ'ס

מרכיבים

כ-15 יחידות

לבלינצ'ס
  • 2 ביצים
  • 1 כף סוכר
  • גרגירים מ-1/2 מקל וניל או 1/2 כפית תמצית וניל איכותית
  • 1/2 1 כוסות חלב
  • 25 גרם חמאה מומסת
  • מעט מלח
  • 1 כוס (140 גרם) קמח, מנופה
  • חמאה לטיגון

למלית
  • 250 גרם גבינה לאפייה (למשל, "כנען" או "טוב טעם")
  • 150 גרם (2/3 כוס) גבינה לבנה 9%
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • גרגירים מ-1/2 מקל וניל או 1/2 כפית תמצית וניל איכותית
  • קליפה מגוררת מ-2 לימונים
  • חופן צימוקים בהירים

להגשה
  • אבקת סוכר
  • קינמון טחון

אופן ההכנה

  1. טורפים היטב בקערה את כל מרכיבי הבלינצ'ס, למעט הקמח והחמאה לטיגון. מוסיפים בהדרגה את הקמח, תוך ערבוב עדין, עד שמתקבלת בלילה חלקה ולא סמיכה מדי – כך שאפשר יהיה לצקת אותה בקלות למחבת (אם הבלילה סמיכה מדי, מוסיפים לה עוד מעט חלב).
  2. מחממים מחבת וממיסים בה מעט חמאה. יוצקים חצי מצקת של בלילה ומסובבים את המחבת כדי שהבלילה תתפשט בה באופן אחיד (זה לא תמיד מצליח בפעמים הראשונות – סבלנות...)
  3. כשהבלילה מתייצבת ונפרדת בקלות מדפנות המחבת הופכים את הבלינצ'ס בעדינות ומטגנים דקה נוספת - הבלינצ'ס צריכים להיות רכים, כדי שיהיה נוח לגלגל אותם. מכינים באופן דומה בלינצ'ס מיתרת התערובת - מדי פעם מוסיפים למחבת חמאה.
  4. מערבבים היטב את כל מרכיבי המלית.
  5. מניחים במרכז כל בלינצ'ס כף וחצי עד שתי כפות מהמלית. מקפלים את שולי הבלינצ'ס מימין ומשמאל מעל המלית, ומגלגלים לגליל.
  6. לפני ההגשה מפזרים על הבלינצ'ס מעט אבקת סוכר ומעט קינמון טחון.