פשטידת פטריות

מרכיבים

תבנית בגודל 22X29 ס"מ או 12 פשטידות אישיות בתבנית שקעים

  • 1 כף שמן זית
  • 2 בצלים גדולים קצוצים
  • 2 סלסילות פטריות שמפיניון טריות, חתוכות
  • 2 ביצים
  • 1/2 כוס קמח תופח
  • 1 קופסה (250 גרם) גבינת קוטג'
  • 2 כפות גדושות גבינה צהובה מגוררת
  • 2 כפות גדושות גבינה בולגרית מפוררת
  • 1 כפית שטוחה אבקת מרק בטעם פטריות
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  2. מחממים את השמן במחבת ומטגנים בו את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הפטריות וממליחים. מבשלים תוך ערבוב 5-4 דקות, עד שהנוזלים שיוצאים מהפטריות מצטמצמים. מסירים מהאש ומצננים.
  3. מעבירים לקערה את תערובת הפטריות והבצל, מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים.
  4. יוצקים את התערובת לתבנית ואופים במשך כ-40 דקות.

גיוון
  • אפשר להכין את הפשטידה גם ללא הגבינות, כדי שתהיה פרווה.

¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯

עוד מתכונים לשבועות בערוץ האוכל של Xnet:

מפשטידת ברוקולי עד פשטידת בצל: מאפים לחג

לזניה חלבית: 4 מתכונים מנצחים

מתכון לפיצה עם פטנט בבצק

עוגת ביסקוויטים משודרגת

___________________________________________________________________________________________

פשטידת ברוקולי

פשטידת ברוקולי (צילום: אפרת סיאצ'י)
פשטידת ברוקולי (צילום: אפרת סיאצ'י)

מרכיבים

תבנית בגודל 22X29 ס"מ או 12 פשטידות אישיות בתבנית שקעים

  • 800 גרם ברוקולי, קפוא ומופשר או טרי
  • 3 ביצים
  • 3 כפות קמח לבן או מלא
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • 1 קופסה (250 גרם) גבינת קוטג'
  • 3 כפות גבינה בולגרית מפוררת
  • 2 כפות גבינה צהובה מגוררת
  • 1 כף שטוחה אבקת מרק ירקות
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  2. אם משתמשים בברוקולי טרי, מפרקים אותו לפרחים ומבשלים במים רותחים במשך כ-10 דקות, עד שהוא מעט מתרכך ואפשר לנעוץ בו מזלג בקלות. מסננים.
  3. חותכים את הברוקולי גס ומעבירים לקערה. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים.
  4. יוצקים את התערובת לתבנית ואופים במשך כ-40 דקות.

גיוון
  • אפשר להכין את הפשטידה גם ללא הגבינות, כדי שתהיה פרווה.

פשטידת תירס קלה ומעולה

פשטידת תירס קלה ומעולה (צילום: אפרת סיאצ'י)
פשטידת תירס קלה ומעולה (צילום: אפרת סיאצ'י)

מרכיבים

תבנית בקוטר 24 ס"מ או בגודל 22X22 ס"מ

  • 1 כף שמן
  • 1 בצל קטן קצוץ
  • 2 כוסות גרגירי תירס מקופסת שימורים (ללא הנוזל)
  • 2 ביצים
  • 1 קופסה (250 גרם) גבינת קוטג'
  • 3 כפות גדושות קמח תופח
  • 2 כפות גדושות גבינה צהובה מגוררת
  • 2 כפות גדושות גבינה בולגרית מפוררת
  • 1 כף גדושה גבינת קשקבל (לא חובה)
  • 2 כפות זיתים ירוקים קצוצים (לא חובה)
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  2. מחממים את השמן במחבת ומטגנים בו את הבצל עד להזהבה. מסירים מהאש ומעבירים לקערה.
  3. מוסיפים לקערה את שאר המרכיבים ומערבבים.
  4. יוצקים את התערות לתבנית ואופים במשך כ-40 דקות.

טיפ
  • אפשר להכין את הפשטידה ללא בצל, כדי שתתאים יותר לילדים. במקרה כזה כדאי להוסיף לתערובת כף שמן זית או קנולה.

פשטידת גבינות ובצל

פשטידת גבינות ובצל (צילום: אפרת סיאצ'י)
פשטידת גבינות ובצל (צילום: אפרת סיאצ'י)

מרכיבים

תבנית בקוטר 24 ס"מ

  • כ-400 גרם בצק עלים מופשר
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל לבן בינוני קצוץ
  • 1 כוס כרשה קצוצה (החלק הלבן בלבד)
  • 2 כפות גבעולי בצל ירוק קצוצים
  • 1 חבילה (250 גרם) גבינה לבנה לאפייה (למשל, "טוב טעם" או "כנען")
  • 2 כפות גבינה לבנה
  • 4 כפות גבינה צהובה מגוררת
  • 2 ביצים
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  2. מחממים במחבת את שמן הזית ומטגנים בו את הבצל הלבן והכרשה עד להזהבה. מוסיפים את הבצל הירוק ומטגנים תוך ערבוב כחצי דקה נוספת. מסירים מהאש ומצננים.
  3. מערבבים בקערה את הגבינות והביצים (שומרים בצד 2 כפות מהגבינה הצהובה). מוסיפים את תערובת הבצלים המטוגנת, מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים היטב.
  4. מרפדים את תחתית התבנית ודפנותיה בבצק העלים ומהדקים אותו היטב. אם רוצים, חותכים את הבצק העודף באמצעות סכין. מחוררים את הבצק עם מזלג.
  5. יוצקים לתבנית את תערובת הגבינות והבצל, מפזרים מעל את הגבינה הצהובה ששמרנו קודם בצד ואופים במשך כ-40 דקות, עד להזהבה.