פשטידת פטריות
מרכיבים
תבנית בגודל 22X29 ס"מ או 12 פשטידות אישיות בתבנית שקעים
- 1 כף שמן זית
- 2 בצלים גדולים קצוצים
- 2 סלסילות פטריות שמפיניון טריות, חתוכות
- 2 ביצים
- 1/2 כוס קמח תופח
- 1 קופסה (250 גרם) גבינת קוטג'
- 2 כפות גדושות גבינה צהובה מגוררת
- 2 כפות גדושות גבינה בולגרית מפוררת
- 1 כפית שטוחה אבקת מרק בטעם פטריות
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- מחממים את השמן במחבת ומטגנים בו את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הפטריות וממליחים. מבשלים תוך ערבוב 5-4 דקות, עד שהנוזלים שיוצאים מהפטריות מצטמצמים. מסירים מהאש ומצננים.
- מעבירים לקערה את תערובת הפטריות והבצל, מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים.
- יוצקים את התערובת לתבנית ואופים במשך כ-40 דקות.
- אפשר להכין את הפשטידה גם ללא הגבינות, כדי שתהיה פרווה.
¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯
עוד מתכונים לשבועות בערוץ האוכל של Xnet:
מפשטידת ברוקולי עד פשטידת בצל: מאפים לחג
___________________________________________________________________________________________
פשטידת ברוקולי
פשטידת ברוקולי (צילום: אפרת סיאצ'י)
תבנית בגודל 22X29 ס"מ או 12 פשטידות אישיות בתבנית שקעים
- 800 גרם ברוקולי, קפוא ומופשר או טרי
- 3 ביצים
- 3 כפות קמח לבן או מלא
- 1/2 כפית אבקת אפייה
- 1 קופסה (250 גרם) גבינת קוטג'
- 3 כפות גבינה בולגרית מפוררת
- 2 כפות גבינה צהובה מגוררת
- 1 כף שטוחה אבקת מרק ירקות
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- אם משתמשים בברוקולי טרי, מפרקים אותו לפרחים ומבשלים במים רותחים במשך כ-10 דקות, עד שהוא מעט מתרכך ואפשר לנעוץ בו מזלג בקלות. מסננים.
- חותכים את הברוקולי גס ומעבירים לקערה. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים.
- יוצקים את התערובת לתבנית ואופים במשך כ-40 דקות.
- אפשר להכין את הפשטידה גם ללא הגבינות, כדי שתהיה פרווה.
פשטידת תירס קלה ומעולה
פשטידת תירס קלה ומעולה (צילום: אפרת סיאצ'י)
תבנית בקוטר 24 ס"מ או בגודל 22X22 ס"מ
- 1 כף שמן
- 1 בצל קטן קצוץ
- 2 כוסות גרגירי תירס מקופסת שימורים (ללא הנוזל)
- 2 ביצים
- 1 קופסה (250 גרם) גבינת קוטג'
- 3 כפות גדושות קמח תופח
- 2 כפות גדושות גבינה צהובה מגוררת
- 2 כפות גדושות גבינה בולגרית מפוררת
- 1 כף גדושה גבינת קשקבל (לא חובה)
- 2 כפות זיתים ירוקים קצוצים (לא חובה)
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- מחממים את השמן במחבת ומטגנים בו את הבצל עד להזהבה. מסירים מהאש ומעבירים לקערה.
- מוסיפים לקערה את שאר המרכיבים ומערבבים.
- יוצקים את התערות לתבנית ואופים במשך כ-40 דקות.
- אפשר להכין את הפשטידה ללא בצל, כדי שתתאים יותר לילדים. במקרה כזה כדאי להוסיף לתערובת כף שמן זית או קנולה.
פשטידת גבינות ובצל
פשטידת גבינות ובצל (צילום: אפרת סיאצ'י)
תבנית בקוטר 24 ס"מ
- כ-400 גרם בצק עלים מופשר
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל לבן בינוני קצוץ
- 1 כוס כרשה קצוצה (החלק הלבן בלבד)
- 2 כפות גבעולי בצל ירוק קצוצים
- 1 חבילה (250 גרם) גבינה לבנה לאפייה (למשל, "טוב טעם" או "כנען")
- 2 כפות גבינה לבנה
- 4 כפות גבינה צהובה מגוררת
- 2 ביצים
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- מחממים במחבת את שמן הזית ומטגנים בו את הבצל הלבן והכרשה עד להזהבה. מוסיפים את הבצל הירוק ומטגנים תוך ערבוב כחצי דקה נוספת. מסירים מהאש ומצננים.
- מערבבים בקערה את הגבינות והביצים (שומרים בצד 2 כפות מהגבינה הצהובה). מוסיפים את תערובת הבצלים המטוגנת, מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים היטב.
- מרפדים את תחתית התבנית ודפנותיה בבצק העלים ומהדקים אותו היטב. אם רוצים, חותכים את הבצק העודף באמצעות סכין. מחוררים את הבצק עם מזלג.
- יוצקים לתבנית את תערובת הגבינות והבצל, מפזרים מעל את הגבינה הצהובה ששמרנו קודם בצד ואופים במשך כ-40 דקות, עד להזהבה.