מרכיבים

12 לחמניות

  • 60 מ"ל (1/4 כוס) חלב
  • 1 ביצה
  • 1 כפית מלח
  • 1 כף סוכר
  • 260 מ"ל (1 כוס ועוד 1 כף) מים
  • 12 גרם (1/4 קובייה) שמרים טריים או 1 כפית
  • 500 גרם (1/2 3 כוסות) קמח לחם (נמכר בכל רשתות השיווק)
  • 1/2 כף פפריקה מתוקה
  • 15 גרם חמאה רכה
  • 100 גרם (1 כוס) גבינת צ'דר מגורדת
  • 1 כף שטוחה אריסה

לציפוי
  • מעט מים
  • מעט גבינת צ'דר מגורדת

אופן ההכנה

  1. מערבבים בקערית את החלב, הביצה, המלח והסוכר.
  2. מערבבים את המים והשמרים בקערת המיקסר. מוסיפים את הקמח, הפפריקה ותערובת החלב, ולשים כ-4 דקות.
  3. מוסיפים את החמאה ולשים כ-8 דקות נוספות, עד שמתקבל בצק חלק וגמיש. לקראת סוף הלישה מוסיפים בהדרגה את גבינת הצ'דר והאריסה וממשיכים ללוש רק עד שהן נטמעות בבצק.
  4. מכסים את הקערה במגבת לחה ומתפיחים כשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  5. מכים בבצק, כדי להוציא ממנו את האוויר, ומעבירים אותו למשטח העבודה. מחלקים את הבצק ל-12 חלקים שווים (כל חלק אמור לשקול כ-85 גרם), ויוצרים מהם כדורים. מניחים בתבנית.
  6. מכסים את הכדורים במגבת לחה ומתפיחים כ-40 דקות.
  7. מחממים את התנור ל-170 מעלות.
  8. מברישים את הלחמניות במים ומפזרים מעל גבינת צ'דר מגורדת. אופים כ-25 דקות, עד לקבלת צבע זהוב מודגש.

  • שף-קונדיטור אורן בקר מנהל את אורן בקר - סדנאות שף ואת קונדיטוריית "אורן בקר בוטיק" במתחם שרונה בתל אביב