במתכון הזה משולבות שתי אהבות גדולות שלי: בצקי שמרים ועוגות גבינה.

הבצק דורש קצת יותר עבודה מבצק שמרים רגיל - אבל אני מבטיחה שזה ישתלם לכם. לאחר שהבצק תופח לאטו במקרר מרדדים אותו, מורחים בחמאה, מקפלים – וחוזרים על הפעולות עוד פעמיים. בין לבין הבצק ינוח (במקרר) - וגם אתם.

כשהבצק מוכן חותכים אותו לריבועים וממלאים במלית גבינה עדינה עם ניחוח של וניל ולימון – ומקבלים גביניות קטנות וריחניות.

ואגב, אם נגמר לכם המילוי ועדיין נשאר בצק – מלאו אותו ב-2 קוביות שוקולד או בכפית ממרח שוקולד או אגוזים. אני מבטיחה לכם שיריבו כדי ליהנות מהתוצאה.

>> אורלי חרמש, קונדיטורית, כותבת את הבלוג brown sugar , שבו תמצאו עוד הרבה מתכונים לעוגות, עוגיות ומאפים. לחצו כאן כדי להיכנס לבלוג

מרכיבים

55-50 גביניות קטנות

לבצק השמרים
  • 500 גרם קמח
  • 1/2 קוביית שמרים טריים או 1/2 שקית "שמרית" או 1 כף שמרים יבשים
  • 1/3 כוס (80 מ"ל) מים
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 1/2 כפית מלח
  • 2 ביצים
  • 1/3 כוס (80 מ"ל) חלב
  • 200 גרם חמאה רכה

למלית הגבינה
  • 500 גרם גבינה לבנה לאפייה (למשל, "טוב טעם" או "כנען")
  • 3/4 כוס (90 גרם) אבקת סוכר
  • 1 ביצה
  • גרגירים מ-1 מקל וניל או 2 כפיות תמצית וניל איכותית
  • קליפה מגוררת מלימון גדול או שניים קטנים
  • 1/2 כוס צימוקים קטנים

לסירופ הסוכר (לא חובה)
  • 1 כוס (240 מ"ל) מים
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר

לציפוי ולקישוט
  • 1 ביצה טרופה
  • 4 כפות אבקת סוכר

אופן ההכנה

1. שמים בכוס את השמרים ואת המים. מערבבים ומניחים בצד ל-30 דקות, עד שהתערובת תוססת.

   (צילומים: אורלי חרמש)
(צילומים: אורלי חרמש)

2. מתקינים במיקסר את וו הלישה. שמים בקערת המיקסר את כל מרכיבי הבצק, למעט החמאה, וכן את תערובת השמרים. לשים 5 דקות, עד שמתקבל בצק רך (זה בסדר אם הוא קצת דביק). מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-8-3 שעות.

3. מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים כל חלק לעלה מלבני בעובי 1 ס"מ. מורחים על שני שליש מהעלה 100 גרם חמאה רכה.

  (צילום: אורלי חרמש)

4. מקפלים את השליש ללא החמאה על השליש האמצעי.

  (צילום: אורלי חרמש)

5. כעת מקפלים את השליש הנותר על גבי הקיפול הראשון. מתקבל מלבן קטן יותר – וגם אותו מקפלים לשלושה באותו אופן.

  (צילום: אורלי חרמש)

6. חוזרים על הפעולה עם חלקו השני של הבצק. עוטפים היטב בניילון נצמד את שני מלבני הבצק ומעבירים למקרר לשעתיים.

7. מרדדים שוב את שני חלקי הבצק למלבן בעובי 1 ס"מ. מקפלים כל אחד מהם פעמיים ל-3, כמו קודם (רק בלי החמאה). עוטפים היטב בניילון נצמד ומניחים במקרר לשעתיים.

8. חוזרים פעם שלישית על הרידוד והקיפולים, ומקררים שעתיים נוספות.

9. בינתיים מכינים את המלית ואת סירופ הסוכר (אם רוצים). המלית: מביאים את כל מרכיבי המלית לטמפרטורת החדר, מערבבים היטב בקערה, מכסים ומצננים. הסירופ: מבשלים על להבה בינונית כ-10 דקות ומצננים.

10. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

11. מוציאים מהמקרר את אחד מחלקי הבצק ומרדדים אותו לעלה בעובי 1 ס"מ או קצת פחות. חותכים אותו לכ-25 ריבועים שווים באמצעות גלגלת או סכין.

  (צילום: אורלי חרמש)

12. מניחים במרכז אחד הריבועים 2 כפיות מהמילוי. מרימים שתי פינות מנוגדות של הריבוע ומצמידים אותן זו לזו מעל המילוי. אם רוצים, אפשר להצמיד זו לזו גם את שתי הפינות השניות, כדי לקבל צורת מעטפה סגורה. חוזרים על הפעולה עם שאר הריבועים.

  (צילום: אורלי חרמש)

13. מניחים את הגביניות בתבנית במרווח של כמה ס"מ זו מזו, ומברישים בביצה טרופה. מתפיחים כ-10 דקות.

14. ממש לפני האפייה לוחצים עם האצבע במרכזן של הגביניות, כדי לוודא שקצוות הבצק צמודים זה לזה ולא ייפתחו (וגם אן כן, זה ממש לא נורא).

15. אופים כ-30 דקות, עד להזהבה. אם רוצים, מברישים את הגביניות בסירופ בעודן חמות (הוא ישמור עליהן רכות).

16. מכינים באותו אופן גביניות מחלקו השני של הבצק.

17. לפני ההגשה מפזרים על הגביניות מעט אבקת סוכר (אם לא מגישים אותן מיד, שומרים בכלי אטום ומחממים מעט לפני ההגשה).