מרכיבים

תבנית בגודל כ-20X27 ס"מ

  • 1/2 1 כוסות (360 מ"ל) חלב
  • 1/2 1 כוסות (360 מ"ל) מים
  • מלח
  • 3/4 כוס (180 מ"ל) קמח תירס צהוב (לא קמח תירס אינסטנט - מומלץ להשתמש בקמח המיובא מאיטליה)
  • מעט שמן זית
  • 1/2 בצל קטן, קצוץ
  • 1 שן שום גדולה או 2 שיני שום קטנות, קצוצות
  • 500 גרם עגבניות שרי, נקיות וחצויות
  • 150-100 גבינת מוצרלה, פרוסה
  • פלפל שחור גרוס
  • לקישוט: עלי בזיליקום אחדים

אופן ההכנה

  1. יוצקים את החלב והמים לסיר בינוני. מוסיפים מעט מלח ומביאים לרתיחה.
  2. מנמיכים את האש ומוסיפים לסיר באטיות את קמח, תוך בחישה.
  3. מבשלים 20-10 דקות על להבה נמוכה, תוך בחישה לעתים תכופות, עד שהפולנטה מסמיכה. מורידים מהאש, טועמים ובמידת הצורך מוסיפים מלח.
  4. משמנים את תחתית ודפנות התבנית במעט שמן זית, ויוצקים לתוכה את הפולנטה בעודה חמה, מיד אחרי הבישול.
  5. מניחים לפולנטה להתקרר במשך 10 דקות, ובינתיים מחממים את התנור ל-220 מעלות.
  6. אופים את הפולנטה 35-25 דקות, עד שהיא מזהיבה היטב.
  7. בזמן שהפולנטה נאפית מכינים את רוטב העגבניות: מחממים במחבת מעט שמן זית, מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים את עגבניות השרי החצויות ומבשלים 6-5 דקות, תוך ערבוב, עד לריכוך. מועכים את העגבניות בעזרת כף או ומבשלים 3-2 דקות נוספות. מתבלים את העגבניות היטב במלח ובפלפל שחור.
  8. מפזרים את רוטב העגבניות על הפולנטה האפויה, ומפזרים מעל את פרוסות המוצרלה. מחזירים לתנור (עדיין בטמפרטורה של 220 מעלות) לעוד כ-10 דקות, עד שהגבינה מותכת.
  9. מניחים למאפה להתקרר כמה דקות, מפזרים מעליו עלי בזיליקום ומגישים חם או פושר.

טיפים

  • אפשר להכין את בסיס הפולנטה יום לפני ההגשה (לא כולל שלב האפייה) ולשמור אותו במקרר.
  • נותרו שאריות מאפה? שמרו במקרר ולפני האכילה חממו דקות ספורות ב-180 מעלות.