מרכיבים

6 מנות בתבנית בקוטר 26 ס"מ או בגודל 20X30 ס"מ

לחצילים
  • 2 חצילים גדולים, פרוסים לאורכם
  • תרסיס שמן
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

לבשר
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 בצלים קצוצים
  • 500 גרם בשר בקר טחון טרי
  • 1/2 כוס עלי פטרוזיליה קצוצים
  • 1 כף שום כתוש
  • אפשרות: 1 כף שטוחה בהרט
  • 5 עגבניות, קלופות ומרוסקות או 1 קופסה גדולה (800 גרם) עגבניות מרוסקות

לרוטב הבשמל
  • 4 כפות שמן זית
  • 4 כפות קמח
  • 1 כוס מים פושרים או ציר עוף
  • קמצוץ אגוז מוסקט
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 2 ביצים
  • אפשרות: 2 כפות טימין

אופן ההכנה

החצילים
  1. מחממים תנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מסדרים את פרוסות החצילים בתבנית ומרססים בתרסיס שמן (אם אין, אפשר להבריש אותם במעט שמן). אופים כ-20 דקות, עד להשחמה קלה (מי שרוצה יכול לטגן את החצילים במקום לאפות אותם).

הבשר
  1. מחממים את השמן במחבת רחבה ומטגנים בו את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הבשר ומערבבים היטב. מוסיפים את הפטרוזיליה, השום והבהרט ומטגנים 7-6 דקות, תוך ערבוב והפרדת פירורי הבשר, עד שהבשר משחים. מסירים מהכיריים, מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומערבבים.
  2. משמנים קלות את התבנית ומסדרים בתחתיתה מחצית מפרוסות החציל. משטחים מעל את מלית הבשר ומכסים ביתרת פרוסות החציל.

הבשמל והאפייה
  1. מחממים את התנור ל-170 מעלות.
  2. מחממים במחבת את השמן. מוסיפים את הקמח ומטגנים, תוך ערבוב בכף עץ, עד שהוא משחים מעט. מוסיפים את המים הפושרים (או ציר העוף) ואת התבלינים ומבשלים, תוך ערבוב מתמיד, עד שמתקבלת תערובת סמיכה.
  3. מסירים מהאש וטורפים מיד את הביצים לתוך הרוטב החם.
  4. יוצקים את רוטב הבשמל על שכבת החצילים העליונה. מכסים את התבנית בנייר אלומיניום ואופים 30 דקות. מעלים את טמפרטורת התנור ל-200 מעלות, מסירים את נייר האלומיניום ואופים 10 דקות נוספות, עד שפני המאפה משחימים מעט.