קציצות, חצילים וחומוס הם מאכלים טעימים מאוד בפני עצמם, כך שכאשר משלבים ביניהם ברור שמתקבל מתכון מנצח: הקציצות מקבלות את הטעם של החצילים, בעוד שאלה בתורם סופגים טעמים מהחומוס.
מרכיבים
6-4 מנות
לקציצות- 1 ק"ג בשר בקר טחון טרי
- 6 שיני שום כתושות
- 1 ביצה
- 1/2 כוס כוסברה קצוצה (אפשר להמיר בפטרוזיליה)
- 1 כף כמון
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 1 כפית בהרט
- 1 כפית פפריקה
- 3 כפות שיבולת שועל או פירורי לחם
- 1 חציל גדול
- 3 כפות שמן זית
- 2 בצלים חתוכים לרצועות
- 1 כפית כמון
- 1 כפית כורכום
- 2 כפות רוטב סויה כשר לפסח
- 3 כוסות מים
- 1 כף משחת קארי ירוק (אפשר לוותר, אבל לא כדאי)
- 1 כפית מלח
- פלפל שחור גרוס
- 2 כוסות גרגירי חומוס מוכנים (אפשר קפואים או מקופסת שימורים)
אופן ההכנה
- חותכים את החציל לקוביות גדולות ומטגנים בשמן עד הזהבה (לחלופין, אפשר לרסס את הקוביות בשמן ולקלות כ-30 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות).
- מערבבים היטב את מרכיבי הקציצות ויוצרים מהתערובת כדורים.
- מכינים את הרוטב: מחממים את שמן הזית בסיר רחב ושטוח. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא מזהיב. מוסיפים את הכמון, הכורכום, רוטב הסויה, הקארי, המים, המלח והפלפל. מערבבים, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.
- מוסיפים את גרגירי החומוס. מניחים עליהם את הקציצות ואז את קוביות החצילים. מכסים חלקית ומבשלים כ-35 דקות, עד שהקציצות מוכנות והרוטב מצטמצם (אם רוצים רוטב סמיך יותר, מסירים את מכסה הסיר ב-10 הדקות האחרונות של הבישול).