קציצות, חצילים וחומוס הם מאכלים טעימים מאוד בפני עצמם, כך שכאשר משלבים ביניהם ברור שמתקבל מתכון מנצח: הקציצות מקבלות את הטעם של החצילים, בעוד שאלה בתורם סופגים טעמים מהחומוס.

>> עוד מתכונים קלים וטעימים – בבלוג של אינס ינאי ואפיק גבאי, "תיק אוכל - בלוג קולינרי מפתה". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג

מרכיבים

6-4 מנות

לקציצות
  • 1 ק"ג בשר בקר טחון טרי
  • 6 שיני שום כתושות
  • 1 ביצה
  • 1/2 כוס כוסברה קצוצה (אפשר להמיר בפטרוזיליה)
  • 1 כף כמון
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית בהרט
  • 1 כפית פפריקה
  • 3 כפות שיבולת שועל או פירורי לחם

לרוטב
  • 1 חציל גדול
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 בצלים חתוכים לרצועות
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית כורכום
  • 2 כפות רוטב סויה כשר לפסח
  • 3 כוסות מים
  • 1 כף משחת קארי ירוק (אפשר לוותר, אבל לא כדאי)
  • 1 כפית מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 2 כוסות גרגירי חומוס מוכנים (אפשר קפואים או מקופסת שימורים)

אופן ההכנה

  1. חותכים את החציל לקוביות גדולות ומטגנים בשמן עד הזהבה (לחלופין, אפשר לרסס את הקוביות בשמן ולקלות כ-30 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות).
  2. מערבבים היטב את מרכיבי הקציצות ויוצרים מהתערובת כדורים.
  3. מכינים את הרוטב: מחממים את שמן הזית בסיר רחב ושטוח. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא מזהיב. מוסיפים את הכמון, הכורכום, רוטב הסויה, הקארי, המים, המלח והפלפל. מערבבים, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.
  4. מוסיפים את גרגירי החומוס. מניחים עליהם את הקציצות ואז את קוביות החצילים. מכסים חלקית ומבשלים כ-35 דקות, עד שהקציצות מוכנות והרוטב מצטמצם (אם רוצים רוטב סמיך יותר, מסירים את מכסה הסיר ב-10 הדקות האחרונות של הבישול).