כבר פגשתי ברשת לא מעט מתכונים של חטיפי קוקוס. מה שמייחד את המתכון הזה הוא ההכנה הקלה – והתוצאה הטעימה והיפהפייה.
הטעם הוא כמו של חטיף "באונטי" אמיתי, רק ביתי - מה שאומר שיש לכם פיקוח מלא על חומרי הגלם וכמויות הסוכר.
>> עוד מתכונים מצוינים של אולגה טוכשר - בבלוג שלה, "המרכיב הסודי". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג
מרכיבים
כ-30 יחידות
- 250 מ"ל (1 מכל) שמנת מתוקה
- 50 גרם חמאה
- 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
- 300 גרם (3 כוסות) שבבי קוקוס
- 150 גרם שוקולד מריר
- 150 גרם שוקולד חלב
- 2 כפות שמן צמחי
- אפשרות: 50 גרם שוקולד לבן לקישוט
אופן ההכנה
- שמים בסיר את השמנת המתוקה, החמאה והסוכר. מבשלים על אש בינונית, תוך בחישה, עד להמסת החמאה והסוכר.
- מקררים מעט את התערובת, מוסיפים את שבבי הקוקוס ומערבבים בעזרת כף או מרית עד שמתקבלת תערובת רטובה ודביקה. מכסים את הסיר ומעבירים למקרר לפחות לשעה.
- מרטיבים מעט את הידיים ויוצרים מהתערובת כדורים בגודל אגוז. משתדלים להדק היטב. מסדרים את הכדורים על קרש חיתוך ומכניסים למקפיא לשעתיים.
- שוברים את שני סוגי השוקולד לקוביות וממיסים אותם בנפרד במיקרוגל או על הכיריים. במיקרוגל: מחממים 30 שניות, מערבבים – וחוזרים על החימום הקצר והערבוב עד שהשוקולד נמס לגמרי. על הכיריים: שמים את השוקולד בקערת מתכת (אפשר גם בסיר קטן), ומניחים אותה מעל סיר גדול שבו מעט מים רותחים (אסור שהמים ייגעו בסיר הקטן). מחממים תוך בחישה, עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
- מוסיפים לכל אחת מקערות השוקולד כף שמן ומערבבים.
- מכניסים כל כדור לאחת מקערות השוקולד המומס ומגלגלים עד לכיסוי מלא מכל הצדדים (נעזרים בקיסם או במזלג).
- מניחים את הכדורים המצופים בתבנית שרופדה בנייר אפייה. אם רוצים, מקשטים בשוקולד לבן מומס. מעבירים למנז'טים ושומרים במקרר עד להגשה.
טיפים ושדרוגים
- אם רוצים כדורים פחות מתוקים, אפשר להפחית את כמות הסוכר ל-1/4 כוס בלבד.
- רוצים לשדרג את הכדורים? בזמן גלגולם הכניסו פנימה חתיכת אגוז או שקד שלם.
- אפשר להכין את הסוכריות כמה ימים לפני הציפוי ולשמור אותן במקפיא בכלי אטום.