כבר פגשתי ברשת לא מעט מתכונים של חטיפי קוקוס. מה שמייחד את המתכון הזה הוא ההכנה הקלה – והתוצאה הטעימה והיפהפייה.

הטעם הוא כמו של חטיף "באונטי" אמיתי, רק ביתי - מה שאומר שיש לכם פיקוח מלא על חומרי הגלם וכמויות הסוכר.

>> עוד מתכונים מצוינים של אולגה טוכשר - בבלוג שלה, "המרכיב הסודי". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג

מרכיבים

כ-30 יחידות

  • 250 מ"ל (1 מכל) שמנת מתוקה
  • 50 גרם חמאה
  • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
  • 300 גרם (3 כוסות) שבבי קוקוס
  • 150 גרם שוקולד מריר
  • 150 גרם שוקולד חלב
  • 2 כפות שמן צמחי
  • אפשרות: 50 גרם שוקולד לבן לקישוט

אופן ההכנה

  1. שמים בסיר את השמנת המתוקה, החמאה והסוכר. מבשלים על אש בינונית, תוך בחישה, עד להמסת החמאה והסוכר.
  2. מקררים מעט את התערובת, מוסיפים את שבבי הקוקוס ומערבבים בעזרת כף או מרית עד שמתקבלת תערובת רטובה ודביקה. מכסים את הסיר ומעבירים למקרר לפחות לשעה.
  3. מרטיבים מעט את הידיים ויוצרים מהתערובת כדורים בגודל אגוז. משתדלים להדק היטב. מסדרים את הכדורים על קרש חיתוך ומכניסים למקפיא לשעתיים.
  4. שוברים את שני סוגי השוקולד לקוביות וממיסים אותם בנפרד במיקרוגל או על הכיריים. במיקרוגל: מחממים 30 שניות, מערבבים – וחוזרים על החימום הקצר והערבוב עד שהשוקולד נמס לגמרי. על הכיריים: שמים את השוקולד בקערת מתכת (אפשר גם בסיר קטן), ומניחים אותה מעל סיר גדול שבו מעט מים רותחים (אסור שהמים ייגעו בסיר הקטן). מחממים תוך בחישה, עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
  5. מוסיפים לכל אחת מקערות השוקולד כף שמן ומערבבים.
  6. מכניסים כל כדור לאחת מקערות השוקולד המומס ומגלגלים עד לכיסוי מלא מכל הצדדים (נעזרים בקיסם או במזלג).
  7. מניחים את הכדורים המצופים בתבנית שרופדה בנייר אפייה. אם רוצים, מקשטים בשוקולד לבן מומס. מעבירים למנז'טים ושומרים במקרר עד להגשה.

טיפים ושדרוגים

  • אם רוצים כדורים פחות מתוקים, אפשר להפחית את כמות הסוכר ל-1/4 כוס בלבד.
  • רוצים לשדרג את הכדורים? בזמן גלגולם הכניסו פנימה חתיכת אגוז או שקד שלם.
  • אפשר להכין את הסוכריות כמה ימים לפני הציפוי ולשמור אותן במקפיא בכלי אטום.