שיפודי פרגיות בחמאת בוטנים / דרור פילץ

מרכיבים
  • 1/2 ק"ג נתחי פרגיות, חתוכים לחתיכות בגודל 2X2 ס"מ (בקשו זאת מהקצב)

למרינדה
  • 2 כפות חמאת בוטנים (מומלץ עם שבבי בוטנים)
  • 3 כפות שמן חמניות
  • 1 כף רוטב סויה
  • 2 שיני שום קלופות וכתושות
  • 1 כפית דבש או סילאן

אופן ההכנה
  • משפדים את הבשר על שיפודי עץ אסיייתיים (שיפודים שטוחים וקצרים).
  • מערבבים את כל מרכיבי המרינדה ומורחים על הפרגיות.
  • צולים ומגישים. לחלופין, צולים את הפרגיות ומורחים עליהן את הרוטב כשהן מוכנות. מומלץ להגיש לצד בצל ירוק קצוץ.

שיפודי עוף ופלפלים ברוטב ברביקיו אסייתי / מיכל לוי-אלחלל ודרור פילץ

מרכיבים

4 מנות, 10 שיפודים

למרינדה
  • ‭1/3‬ כוס רוטב סויה
  • 4 כפות דבש
  • 3 כפות רוטב צ'ילי מתוק

לשיפודים
  • 600 גרם חזה עוף, חתוך לקוביות גדולות
  • 3 פלפלים גדולים, חתוכים לקוביות או 10 פלפלונים קטנים, שלמים
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה
  1. מערבבים את כל מרכיבי המרינדה בקערה. מוסיפים את קוביות העוף, מכסים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר שעה לפחות (עד שלוש שעות).
  2. משפדים את קוביות העוף על שיפודים, לסירוגין עם קוביות הפלפלים. מתבלים במעט מלח ופלפל.
  3. צולים על הגריל כ-4 דקות מכל צד, ומעבירים את השיפודים לכמה דקות לאזור שבו האש נמוכה יותר (לרוב בצדי הגריל),‬ עד להגשה.

כנפיים בציפוי איולי קארי ודבש / אלומה בליליוס

את הרעיון לתבל עוף (כנפיים או פרגיות) באיולי קיבלתי מהשף יאיר פיינברג מ־‭.FeinCook‬ האיולי יוצר מעטפת קראנצ'ית ומלאת טעם סביב העוף. כדי לקצר תהליכים, וכדי לא להשתמש בביצים חיות הנחוצות להכנת איולי, אני משתמשת במיונז קנוי איכותי.

מרכיבים

כ-20 יחידות

  • 20 כנפי עוף

לאיולי קארי
  • 1 כוס מיונז איכותי (ולא דל קלוריות)
  • 3-2 כפות משחת קארי ירוקה או אדומה (להשיג במדף האסייתי ברשתות השיווק)
  • 1 כף דבש
  • 10 שיני שום, קלופות ומגוררות דק
  • 1 צרור כוסברה או פטרוזיליה, קצוץ דק

אופן ההכנה
  1. שמים בקערה את כל מרכיבי האיולי ומערבבים היטב. מוסיפים את הכנפיים ומערבבים בעדינות, כך שיכוסו כולן באיולי. מכסים ומאחסנים במקרר שעתיים לפחות (ועד יום).
  2. צולים את הכנפיים כ-5 דקות מכל צד על הגריל. מדי פעם מברישים אותן בשאריות האיולי. כדי לוודא שהכנפיים מוכנות, מנסים לפרק כנף לשניים: אם התלישה קלה – הן מוכנות.
  3. מגישים מיד.